2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Denaturált szeszből készített pálinkát

Aroma hozzáadásával, denaturált szeszből készített pálinkát a gyanú szerint az a bánhorváti férfi, akinek lakásából csaknem 300 liter szeszes italt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. A lefoglalt alkoholtermékek között 99 százalékos tisztaságú szesz is volt.  A denaturált szeszből előállított pálinkát információk szerint árulta is a férfi. Ellene jövedéki termékkel való visszaélés bűncselekménye miatt indult eljárás.

Az ellenőrzéskor a férfi lakásának pincéjében bukkantak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jamaicai rum és császárkörte aromával bekevert szeszes italokra. A hordókban és kannákban tárolt italokon még a helyszínen elvégezték a gyorstesztet, amely denaturáló maradványait mutatta ki. A 48 éves férfi lakásán egy legálisan megvásárolt lepárló berendezést is találtak a pénzügyőrök. Az ezzel előállított párlatba azonban denaturáló szer nem kerülhet bele. A denaturálás lényege ugyanis éppen az, hogy a szeszt emberi fogyasztásra alkalmatlanná tegyék. A férfi lakásán talált mintegy 300 liter szeszes italt ezért lefoglalták a pénzügyőrök. M. Lajos ellen pedig jövedéki termékkel való visszaélés bűncselekménye miatt eljárás indult. A büntetés mellett egyébként a férfi 800 ezer forintos jövedéki bírságra is számíthat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek