2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Csökkentek a bűncselekmények – kivetve a Közbiztonsági Háló
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Csökkentek a bűncselekmények – kivetve a Közbiztonsági Háló

Csökkentek a bűncselekmények – kivetve a Közbiztonsági HálóAz országos programhoz igazítottan úgymond kivetette hálóját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. Az akciósorozat biztató eredményeket produkált az elmúlt héten is.

Már az elmúlt évben komoly eredményeket elérő Közbiztonsági Háló program ebben az esztendőben is folytatódik. A tavalyihoz hasonló a mostani akciósorozat célkitűzése, azaz a rendőrség a társadalom által megfogalmazott elvárásokhoz igazodva biztosítsa a folyamatos közterületi jelenlétet, az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések hatékony felderítésével javítsa az ország közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét.

A három hónapja tartó Közbiztonsági Háló program jó visszhangra talált a lakosság körében. A megye egészét érintő, a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjedő akció eredményei biztatóak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – a többi rendőri szervhez hasonlóan – széles körű elemzéseket hajtott végre a közterületi szolgálat hatékonyabb megerősítése érdekében. Az elért eredmények megóvása azonban csak összehangolt, együttes fellépéssel lehetséges. Ennek érdekében a megyei háló szövésében a rendőrökön kívül részt vesznek a polgárőr szervezetek, a társhatóságok munkatársai, közterület-felügyelők, természetvédelmi őrök, erdészek, hivatásos vadászok, mezőőrök, illetve a településőrök.

Az elmúlt héten foganatosított rendőri intézkedések: (2010. május 17. –  2010. május 23.)

25 elfogás (13 bűncselekmény elkövetésén tettenért személy, 8 körözött személy, 4 fő egyéb ok miatt),

40 előállítás (16 fő bűncselekmény elkövetésének gyanúja, 7 fő vér- vizelet mintavétel céljából, 16 fő egyéb okból, 1 fő igazoltatás megtagadása miatt),

4 fő biztonsági intézkedés,

225 szabálysértési feljelentés,

21 büntető feljelentés,

10 fő ittas vezető,

2125 fő igazoltatás,

268 fővel szemben helyszínbírság 2.344.000 Ft értékben.

A rendőrségi tapasztalatokból leszűrhető, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye egész területén csökkent a jogsértő cselekmények száma tapasztalható a közbiztonság javulása, az állampolgárok pedig nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrség felé.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek