2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Cserépfalui cserepes ültetvény

Cserépfalui cserepes ültetvény

Cserépfalui cserepes ültetvényTulajdonképpen a tulajdonos nem termesztett kábítószert tulajdonán, de mégis volt a tulajdonában drog.

A rendőrségre érkezett lakossági bejelentés szerint Cserépfalú külterületén lévő egyik zártkertben kisebbfajta kábítószer ültetvény található. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai és a mezőkövesdi nyomozók feltérképezték a megadott területet. A bejelentés valósnak bizonyult egy aljnövényzettel, bozóttal benőtt terület közepén egy irtott és művelt földdarabon 18 tő cserépben nevelt nagyméretű kábítószernek minősülő növényt találtak.

 A kép illusztráció

Az ingatlan hajdúböszörményi férfi tulajdonosánál tartott házkutatás során újabb 9 tő bódítónövényt, illetve majd 60 grammnyi marihuánát foglaltak le a rendőrök. A férfi részletes beismerő vallomást tett, de mint kiderült a Cserépfalu határában lévő telket nem ő, hanem volt feleségének új partnere használja, igaz a nyilvántartás szerint a föld az ő nevén van.

A nyomozás során kiderült, hogy a cserépfalui cserepes ültetvény valós tulajdonosa egy derecskén élő férfi. A nála tartott házkutatás során a termesztett növényi droghoz köthető anyagmaradványokat foglalt le a rendőrség. A bizonyítékok hatására a férfi beismerő vallomást tett, elmondása szerint a növényeket saját fogyasztásra ültette.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés miatt folytat eljárást, amelynek ideje alatt a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

A Büntető Törvénykönyv (Btk) visszaélés kábítószerrel bűntett alapesetében meghatározza, hogy „aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

Információs háttér:
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében leginkább a kábítószerek úgynevezett nem forgalomba hozatal céljából történő csekély mennyiség megszerzése és tartása fordul elő. A rendőrség elsődleges célja azonban nem az alkalmi, a drogot kíváncsiságból kipróbáló fogyasztók kriminalizálása, hanem a drogforgalmazásból rendszeres jövedelemre szert tevők felderítése, elfogása kap hangsúlyosabb prioritást. Jelentős eredményként értékelhető, hogy a szervezett bűnözés továbbra sem érzékelhető a megyében, ami annak is köszönhető, hogy a rendőrség idejében felismerte a droggal együtt járó problémákat és azt kezelni tudta, illetve tudja.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…