2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Csalárd hívások: Ne adjon pénzt a csalóknak!

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya felhívja a lakosság figyelmét, hogy az elmúlt időszakban megszaporodott az úgynevezett telefonos csalások száma.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a sértetteket a telefonáló felhívja, majd közli, hogy a telefonszolgáltató társaság kisorsolta az ő telefonszámát, és így nyert egy nagyobb összeget. A nyeremény azonban csak akkor kerül a számlájára, ha regisztrációs költségként nagyobb összeget rátölt egy, a telefonáló által megadott telefonszámra. Vagyis a tettes által megadott telefonszám egyenlegét kell feltöltenie a sértettnek.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, egyik telefonos szolgáltató társaság sem hirdetett ilyen jellegű nyereményjátékot. Amennyiben ilyen hívást kap, legyen óvatos, mert csalás áldozata lehet!

További hasznos tanács lehet, hogy:

bármilyen kecsegtető ajánlatot kap, kezelje azt kellő fenntartással és óvatossággal!
telefonon senkinek ne adja meg személyes és banki adatait!
ismeretlen részére semmilyen esetben ne utaljon át pénzt!
törekedjen arra, hogy azonosítható legyen a hívó személye! Kérjen telefonszámot, honlap elérést, ahol objektív információkat tud beszerezni az állítólagos nyereményről. Mondja el a telefonálónak, hogy mielőtt döntene, először meg kíván győződni az ajánlat valódiságáról.

Ha a csalók – az Ön elővigyázatossága ellenére – mégis megkárosítják, haladéktalanul tegyen bejelentést a rendőrségen személyesen, vagy a 112-es ingyenes segélyhívó számon!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek