2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Családi közlekedési vetélkedő (B-A-Z. MRFK)

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által meghirdetett „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatának megyei fordulójára 2012. augusztus 11-én került sor. Ezen a napon Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság „Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap”-ot szervezett a miskolci Szentpéteri kapui TESCO parkolóban.

A verseny célja volt, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egy időben ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Továbbá a szülő példamutató magatartásának fontosságára és a család közösségnevelő erejére való figyelemfelhívás. A megmérettetésre nevezhetett minden olyan család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek.

A Magyar Autóklub mobil balesetmegelőzési kamionnal települt ki a rendezvény helyszínére. A Balesetmegelőzési Bizottság felkérésére a „Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap”-on az Autómotíve Bt. az érdeklődők részére elméleti és gyakorlati vezetéstechnikai tanácsokat adott, a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége pedig mobil műszaki állomásán várta az érdeklődőket. A katasztrófavédelem, a tűzoltóság, valamint a mentők technikai eszközeik bemutatásával emelték a rendezvény színvonalát.

Az egész napos rendezvényt több, mint százan látogatták meg, és 9 család mérte össze tudását (KRESZ kerékpáros és személygépkocsi elméletben, valamint kerékpáros és autós ügyességi versenyszámokban).

A nap végén a hibapontok figyelembe vételével került sor az összesítésre, mely alapján az alábbi eredmény született:

  1. helyezett:        Szopkó Tibor és családja  Miskolc
  2. helyezett:        Andrássy László és családja   Bodrogolaszi
  3. helyezett:        Juhász Csaba és családja  Miskolc

Az országos vetélkedőn megyénket az I. helyezett Szopkó család képviseli majd 2012. októberében, a Zsámbék mellett átadásra kerülő közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…