2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Cipője buktatta le a támadót

Az Encsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt. Az elkövetőt rövid idő alatt elfogta a rendőrség. Az ügy fejleményeiről 2013. február 28-án sajtótájékoztató keretében számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 23 éves férfi megtámadott egy hasonló korú fiatalembert, akitől pénzt követelt. A sértett az őt megtámadó arcát nem tudta rendesen megnézni. Arra viszont jól emlékezett, hogy milyen sportcipőt viselt. Ez a cipő buktatta le a támadót néhány nap múlva.

Az Encsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt Sz. Dénes 23 éves encsi lakossal szemben.

Az elkövető 2013. február 21-én Encs belterületén késsel megtámadott egy fiatalembert, akitől pénzt követelt, illetve felé szúrt több esetben. A szúrásokat a sértett kabátja és a zsebében lévő pénztárcája felfogta, így nem szenvedett sérülést. Védekezésként arcon ütötte és megrúgta támadóját, aki ennek hatására elesett, így a sértett ezt kihasználva elmenekült.

A fiatalember az esetről feljelentést tett a rendőrségen. Személyleírást adott támadójáról, ruházatáról, illetve elmondta, hogy az arcát nem tudta rendesen megnézni. Arra viszont jól emlékezett, hogy milyen sportcipőt viselt.

Az encsi rendőrök a kapott személyleírás alapján széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek a városban. Az eredmény nem sokáig váratott magára. A megtámadott fiatalember február 25-én cipője alapján felismerte támadóját, amit azonnal jelzett a rendőröknek. Ezt követően a nyomozók beazonosították és elfogták a férfit.

Kihallgatása során Sz. Dénes beismerő vallomást tett, továbbá több korábban elkövetett hasonló bűncselekményt is elismert. Vele szemben a rendőrség az eljárást őrizetbe vétele mellet folytatja, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatására, melyet a bíróság elrendelt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek