2024. 05. 11. szombat

Ferenc
1 EUR 388 HUF
1 GBP 451 HUF

Cigány fiatalokat keresnek- rendőri pályára

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a 2011/2012. tanévre a középfokú oktatási intézmények első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére

Pályázati feltételek

Pályázatot azok a cigány származású fiatalok nyújthatnak be, akik középfokú oktatási intézmények nappali tagozatán első, második vagy harmadik évfolyamán tanulnak, évismétlésre semmilyen tantárgyból nem kötelezettek, a pályázat benyújtásának évében elért, év végi tanulmányi átlageredményük pedig legalább 3,00. (Az első évfolyamban tanulók esetében az első félév tanulmányi eredményét kell figyelembe venni.)

A teljes pályázati felhívás letölthető

Az Országos Rendőr-főkapitányság a 2011/2012. tanévre pályázatot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali tagozatán, jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki vagy informatikai képzési területen tanuló cigány származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére

Pályázati feltételek

Pályázatot azok az alap-, mester- vagy egységes, osztatlan képzésben résztvevő  cigány származású fiatalok nyújthatnak be, akik a tanulmányaikat felsőoktatási intézmények nappali tagozatán, jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki vagy informatikai képzési területen már megkezdték, az első két félév ajánlott tantervben meghatározott kreditértékének megfelelő krediteket megszerezték, az utolsó lezárt képzési időszakban 3,5-es tanulmányi átlagot értek el, a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott módon bejelentették, hogy tanulmányaikat a következő képzési időszakban folytatják.

A teljes pályázati felhívás letölthető

Információs háttér.

Összefoglaló – A B-A-Z. MRFK által a cigány származású fiatalok részére meghirdetett, a rendőri pálya választásának ösztönzésére szolgáló támogatási rendszerről

A B-A-Z. MRFK 15 évvel ezelőtt, 1996-ban hirdette meg először a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj pályázatát.

Az első pályázatunk kiírása óta a megye 19 különböző szakközépiskolájából összesen 40 fővel kötöttünk szerződést. A legtöbb sikeres pályázó (14 fő) a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium tanulói közül került ki.

Támogatási rendszerünk segítségével 8 fő került a rendőrség tagjainak sorába. Közülük 4 fő teljesít jelenleg is szolgálatot megyénk 3 különböző kapitányságának állományában (az Edelényi Rk. állományában 1 fő járőri, az Ózdi Rk. állományában 1 fő járőri, a Miskolci Rk. állományában 1 fő fogdaőri és 1 fő – aki jelenleg a Rendőrtiszti Főiskola levelezős hallgatója –  nyomozói munkakörben).

Jelenleg 1 támogatottunk első éves, 2 támogatottunk pedig második éves hallgatója a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolának. Ők ketten júniustól megyénk állományában kezdik meg rendőri szolgálatukat.

A B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányságnak jelenleg 15 tanulóval van érvényes, a középiskolai tanulmányaik hátralevő idejére szóló támogatási szerződése. Közülük 8 támogatottunk vesz részt az ez évi felvételi eljárásban.

Lényeges változás a korábbi pályázati kiírásokhoz képest, hogy most már minden középfokú oktatási intézmény tanulója pályázhat a támogatás elnyerésére (korábban csak érettségit adó iskolák tanulói pályázhattak).

A szakiskolák pályázatba bekapcsolódó diákjainak vállalniuk kell az érettségi megszerzését, tehát tanulmányaik folytatását a szakiskola befejezését követően.

Szintén lényeges változás, hogy a nappali tagozat első, második, vagy harmadik évfolyamán tanulók jelentkezését várjuk (korábban csak a második és harmadik évfolyamosok jelentkezhettek).

A pályázatot nyert tanulókkal a B-A-Z. MRFK támogatási szerződést köt.

A B-A-Z. MRFK vállalja, hogy a támogatott részére, középiskolai tanulmányai hátralevő idejére az alábbi juttatásokat biztosítja:

számla vagy egyéb igazolás alapján a diákotthoni, kollégiumi szállás és a menzai étkeztetés költségeinek teljes körű térítése;

tanévenként – számla alapján, legfeljebb 25.000 forint értékben – ruházkodási segély;

tanszersegély (a tankönyvek költségeinek számla alapján történő, teljes mértékű térítése, az egyéb taneszközök esetében – ugyancsak számla alapján – tanévenként legfeljebb 4500 Ft értékhatárig;

Az előző félév végi tanulmányi eredmény függvényében a tanév alatt, havi rendszerességgel folyósított pénzbeni juttatás:

3,00 – 4,00 tanulmányi átlag esetén   nettó 2000,– Ft/hónap,

4,01 – 4,50 tanulmányi átlag esetén   nettó 3000,– Ft/hónap,

4,51 – 5,00 tanulmányi átlag esetén   nettó 4000,– Ft/hónap

A 2008/2009-es tanévtől országosan, a felsőoktatási intézmények nappali tagozatán tanuló fiatalok részére is meghirdetésre kerül egy ösztöndíjpályázat. Ennek a támogatásnak az elnyerésére nappali tagozaton jogi, igazgatási, gazdaságtudományi, műszaki vagy informatikai képzési területen tanulók pályázhatnak.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében. A pénzügy…
Közel két tucat bűncselekmény
Lopás, csalás, közokirat-hamisítás és jármű önkényes elvétele miatt folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 28 éves férfival és egy 23 é…

További cikkek

125912
Kepes András a kétezres évek elején volt a lokálpatrióta „Vendégségben Miskolcon” programban a város vendége. Most, május 11-én azonban újra itt lesz …