2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Célba talált a Kék Nyíl – Kék Nyíl II. Rendőri Íjász Mesterlövő Bajnokság

Célba talált a Kék Nyíl – Kék Nyíl II. Rendőri Íjász Mesterlövő Bajnokság

Századokkal ezelőtt úgy mondták, hogy a számszeríjászok megjelenésével véget ért a hős lovagkor. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában a 21. század 2010-es esztendő július havának 2. napján újra elkezdődött.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság második alkalommal rendezte meg a Rendőri Íjász Mesterlövő Bajnokságát.

 

A különböző szituációs pályák a versenyzők azon képességeit tesztelték, amelyekre egy íjásznak szüksége lehet a harctéren. A történelmileg korhű viseletbe öltözött versenyzők autentikus íjak pontos másolataival léptek a csatatérre. Feladat volt többek között „lóról” mondhatni „vasparipáról” történő célra tartás, papírvaddisznó lövészet, szalmabála lyukasztás, bátor bárdhajítás és magaslesből célra tartás.

 

A viadal eredménye:

Arany Kék Nyíl – Szurdoki Dávid, Ózdi Rendőrkapitányság

Ezüst Kék Nyíl – Nagy Gábor, B-A-Z. MRFK Bűnügyi Osztály

Bronz Kék Nyíl – Krupár András, Encsi Rendőrkapitányság

 

A legeredményesebb női versenyző, aki remekül bánt szerszámával – Barta-Alsó Dalma lett a Miskolci Rendőrkapitányság kötelékéből.

 

Információs háttér:

A verseny fővédnöke: dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei főkapitány. A verseny résztvevői körét a megyei főkapitányság, és városi kapitányságok állományának tagjai adták. Az íjászaton képviseltette magát a Kard és Kereszt Johannita Testvériség Hagyományőrző Egyesület is, amelynek tagságát főként rendvédelmi szervezetek munkatársai adják.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek