2024. 08. 31. szombat

Erika, Bella
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
„Háztűznéző” a tanyán

Bűnt büntetés követ – pénzbírság garázdaságért

Bűnt büntetés követ – pénzbírság garázdaságértMinden ügy fontos! Családi veszekedésből és birsalma szüretből lett szabálysértés, majd gyorsított eljárásban bírósági határozat.

A Szerencsi Rendőrkapitányság egy hét alatt négy személyt vett szabálysértési őrizetbe, egyben gyorsítot eljárásban kezdeményezte bíróság elé állításukat.

Hatvanezer garázdaságért
Egy családi veszekedés miatt riasztották a Taktaharkányi Rendőrőrs járőreit, ahol a házigazda mondta el, hogy, mi okozta a perpatvart. A rendőr tájékoztatta a jogairól és az esetleges feljelentés lehetőségeiről. Ekkor a férfi kiabálni kezdett, minősíthetetlen kifejezésekkel illette a rendőröket, akik újból tájékoztatták amennyiben tovább folytatja agresszív viselkedését, akkor garázdaságot követ el. Nem hagyta abba, ezért a rendőrök előállították őt a Szerencsi Rendőrkapitányságra, majd szabálysértési őrizetbe vették, egyben a hatóság kezdeményezte gyorsított eljárásban bíróság elé állítását. A Szerencsi Városi Bíróság határozatában a taktaharkányi férfival szemben 60 000 forint pénzbírságot szabott ki.

Drága szüret
A Tállyai Rendőrőrs járőrei tetten értek két nőt és egy férfit, amint más tulajdonában lévő gyümölcsösből birsalmát szedtek, amit aztán autójukba pakoltak, mintegy 110 kilogrammnyit. A rendőrök szabálysértési őrizetbe vették őket, egyben kezdeményezték gyorsított eljárásban bíróság elé állításukat. A taláros testület 20 000, illetve 15-15 000 forint pénzbírságot szabott ki az illegális szüretelőkkel szemben.

Információs háttér:
A szabálysértésekről szóló törvény az elzárással sújtható szabálysértések körében – amennyiben tettenérésre kerül sor – a gyorsított bíróság előtti felelősségrevonás érdekében lehetővé teszi az un. szabálysértési őrizet elrendelését. Az őrizet időtartama a bíróság érdemi határozatának meghozataláig, de legfeljebb huszonnégy óráig tarthat. A törvény szerint az eljárás alá vont személyt nyomban szabadon kell bocsátani, ha a szabálysértési őrizet tartama alatt a bíróság a gyorsított eljárást nem folytatta le, vagy nem szabott ki elzárást.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…
Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek