2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Bűnmegelőzési Szabadegyetem indul Miskolcon

Újabb kurzus indul a miskolci Bűnmegelőzési Szabadegyetemen, „Társadalmi integráció-bűnmegelőzés” címmel.
A Bűnmegelőzési Szabadegyetem a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központ „Miskolci” termében 2017. október 11-én 16 órától indul útjára. Az első napon Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára tart előadást.

A kurzus indítását többek között az tette indokolttá, hogy vannak olyan társadalmi csoportok, peremhelyzetben lévők, akiknek társadalmi felzárkóztatása társadalmi érdek. Alapvető érdek ugyanis, annak elkerülése, hogy egy társadalmi csoport tartósan leszakadjon a többségtől.

A program hangsúlyt fektet az áldozatsegítéssel kapcsolatos ismeretek átadására, nemzetközi szervezetek tevékenységének bemutatására is. Egy-egy előadás alkalmával az előadók különböző megközelítésből mutatják be az adott problémát. A hallgatóknak lehetőségük van saját álláspontjuk kinyilvánítására, kérdések feltételére.

Az első kurzus előadásai:

Török Dezső: „Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében”

dr. Horváth Zita: „A cigányság sorsának alakulása az újkori Magyarországon”;

Langerné Victor Katalin: „Felzárkoztatáspolitika, vagy cigánypolitika?”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…