2022. 08. 13. szombat

Ipoly
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Bűnmegelőzési Szabadegyetem

A Miskolci Egyetem és a B-A-Z Megyei Rendőr-főkapitányság több éves szakmai együttműködésének keretében 2015. októberében „ Bűnmegelőzés a XXI. században – a modern technika és az ember” címmel bűnmegelőzési szabadegyetemi képzés indul.

A XXI. század felgyorsult gazdasági, társadalmi világban a bűnözők a legmodernebb technikákat, eszközöket, módszereket vetik be céljaik elérése érdekében. A modern technika betört az ember életébe, de része lett a bűnözésnek is. Fontos, hogy e fejlődéssel együtt gyarapodjon a bűnüldözés és a bűnmegelőzés eszköztára is, lehetőleg úgy, hogy fel tudja venni a lépést a bűnözők elleni küzdelemben.

A prevenció területén elsődleges szakmai küldetésnek tekintetjük, hogy közvetítő minőségben szerepet vállaljunk a rendvédelmi szervek, valamint a felnőttoktatási intézmények hallgatói, az Észak-Magyarország régió intézményei, hatóságai, munkatársai, civil és egyházak segítői és minden érdeklődő állampolgár között. A „híd” funkció betöltésének eredményeit elsősorban a felnőttképzésben alkalmazható módszerek, eszközök biztosítják. Az előadók magas szintű szakmai felkészültségének, gyakorlatorientált előadásainak, esetismertetéseinek köszönhető a kurzusokon a maximális jelentkezői létszám.
A megnyitóra és első nap előadásaira 2015. október 14-én 15.30 órai kezdettel kerül sor a Miskolci Egyetem B/3-B/4 épületének Miskolc (I. emelet 101.) termében.
Az előadások címe:
A drogellenes küzdelem technikai oldala – szerhasználat a szakértő szemével
Előadó: Csesztregi Tamás igazságügyi vegyész szakértő, Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézet

A droghasználat humán oldala a volt szerfogyasztó szemével
Előadó: Zsebeházi Ferenc Támaszpont Egyesület

A rendezvényt Prof. Dr. Torma András rektor, Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány nyitja meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életveszélyes szúrás
A rendőrök előállították azt a fiatal férfit, aki előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrt egy férfit Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Meg…
Menekülő csempész
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai csaknem 6 millió forint értékű adózatlan cigarettát foglaltak le egy közúti ellenőrzésen, amit próbált,…

További cikkek