2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Bűnmegelőzés a gyülekezetekben

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság még 2010. őszén bűnmegelőzési programot indított, mellyel az idős, egyedülálló emberek áldozattá válásának megelőzését célozták meg és az egyházakon keresztül szólították meg az érintetteket.

A rendőrkapitányság munkatársai az illetékességi területükön működő egyházakat keresték meg és ajánlották fel a lehetőséget, hogy egyházi rendezvényeken szólnak a gyülekezeti tagokhoz. A kezdeményezésnek pozitív fogadtatása volt, így megkezdődtek a „templomjárások”.

Az elmúlt év végén a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetése és az egyházak képviselői konzultációt tartottak, ahol értékelték a program eltelt egy évét. Általános vélemény volt, hogy azt folytatni kell, sikerét a statisztikai adatok (trükkös lopások csökkenése) és a résztvevők visszajelzései egyaránt igazolták.

A bűnmegelőzési program jelenleg is működik. Legutóbb a Varbói Református Egyházközségben – az ökumenikus imahét záró rendezvényén – több felekezet tagjai előtt Szternai Tamás r. őrnagy a Sajószentpéteri Rendőrőrs parancsnoka tartott bűnmegelőzési előadást, ahol elsősorban a „trükkös lopások” megelőzése, az egyedül élő, idős emberekre való nagyobb odafigyelés szükségessége volt a téma.

Az eseményen jelen volt dr. Toldi-Tóth Gábor r. alezredes kapitányságvezető és Csomós József  a Tiszáninnei Református Egyházkerület püspöke is.

A gyülekezeti alkalmat követően lehetőség nyílt arra is, hogy az egyházi és rendőri vezetők kötetlen formában beszélgessenek a közbiztonság és bűnmegelőzés, az együttműködés további lehetőségeiről.   

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…