2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Bűnmegelőzés a gyülekezetekben

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság még 2010. őszén bűnmegelőzési programot indított, mellyel az idős, egyedülálló emberek áldozattá válásának megelőzését célozták meg és az egyházakon keresztül szólították meg az érintetteket.

A rendőrkapitányság munkatársai az illetékességi területükön működő egyházakat keresték meg és ajánlották fel a lehetőséget, hogy egyházi rendezvényeken szólnak a gyülekezeti tagokhoz. A kezdeményezésnek pozitív fogadtatása volt, így megkezdődtek a „templomjárások”.

Az elmúlt év végén a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetése és az egyházak képviselői konzultációt tartottak, ahol értékelték a program eltelt egy évét. Általános vélemény volt, hogy azt folytatni kell, sikerét a statisztikai adatok (trükkös lopások csökkenése) és a résztvevők visszajelzései egyaránt igazolták.

A bűnmegelőzési program jelenleg is működik. Legutóbb a Varbói Református Egyházközségben – az ökumenikus imahét záró rendezvényén – több felekezet tagjai előtt Szternai Tamás r. őrnagy a Sajószentpéteri Rendőrőrs parancsnoka tartott bűnmegelőzési előadást, ahol elsősorban a „trükkös lopások” megelőzése, az egyedül élő, idős emberekre való nagyobb odafigyelés szükségessége volt a téma.

Az eseményen jelen volt dr. Toldi-Tóth Gábor r. alezredes kapitányságvezető és Csomós József  a Tiszáninnei Református Egyházkerület püspöke is.

A gyülekezeti alkalmat követően lehetőség nyílt arra is, hogy az egyházi és rendőri vezetők kötetlen formában beszélgessenek a közbiztonság és bűnmegelőzés, az együttműködés további lehetőségeiről.   

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek