2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
Bűn-és Balesetmegelőzési Nap Szikszón

Bűn-és Balesetmegelőzési Nap Szikszón

Bűn-és Balesetmegelőzési Nap Szikszón Negyvenöt éve volt utoljára ennyire alacsony a halálos közúti balesetek száma, tavaly ugyanis 262-vel kevesebben veszítették életüket hazánkban, mint az azt megelőző évben. A szikszói Bűn-és Balesetmegelőzési Napon erről is tájékoztatta Bencze József országos rendőrfőkapitány a megjelenteket, s mondott még ilyen beszédes számokat a sajtótájékoztatón.

Például, hogy Európában 4 millió kilométer úthálózatot kell ellenőrzése alatt a rendőrségnek, a szikszói kistérségben ebből mindösszesen 500 kilométer van. Az elmúlt évben 50 ezer ember veszítette életét az utakon, s 2 millióan sérültek meg az európai utakon, s bizony volt olyan év, hogy hazánkban 2000 fölött volt a halálozások száma. Ezt 2010-ben szeretnék 30 százalékkal csökkenteni, s ezért mindent megtesznek. A statisztikai adatok szerint már csökkent a bűn és balesetek száma az egész országban, s ez a zéró toleranciának köszönhető, s az ilyen bűnmegelőző akcióknak is köszönhető, mint a szikszói.

Az sem mellékes, hogy az év végére 148 készenléti rendőr kezdi meg munkáját Miskolcon, melynek köszönhetően tovább javulhat a közbiztonság a borsodi megyeszékhelyen, és hogy az a céljuk, hogy minden településen legyen rendőri jelenlét. Ez is benne van abban a 61 pontos cselekvési programban, amit már elfogadott a kormány, s forrást is biztosít hozzá.

A szikszói rendezvény a Városi Uszoda területén volt, – amelyet többek között a Város, a Kistérség, a Szikszói Társalgó Kör és a SZATEV Rt. támogatott,- és a kistérség iskolás, óvodás gyerekei egész nap ismerkedhettek a rendőrség munkájával. Az érdeklődők láthatták a használatban lévő eszközöket, kommandós és kutyás bemutatót.

-obe-
 
Bűn-és Balesetmegelőzési Nap Szikszón

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek