2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Brosúra a szépkorúak biztonságáért

Hamarosan háromezer példányban készül el és kezdődik meg a Mezőcsáti kistérségben annak a bűnmegelőzési tájékoztató anyagnak a terjesztése, amit a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrse állított össze.

Az elmúlt évek során begyűjtött rendőrségi tapasztalatokat összegezve készült el az a bűnmegelőzési brosúra, melynek kiadását a Mezőcsáti Kistérségi Egyeztető Fórum támogatja.

 

Az időskorúak áldozattá válásának megelőzését zászlajára tűző összeállítás főként a – kistérségben is időszakosan megjelenő – csalók, különböző módszereket alkalmazó trükkös tolvajok elleni védekezéshez ajánl konkrét megszívlelendő tanácsokat.

A brosúra szerves része annak bűnmegelőzési célú felvilágosító tevékenységnek, amit a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az illetékességi területén rendszeresesen folytat. Az ismeretek átadására alkalmas bűnmegelőzési előadásokon túl a közeljövőben rendhagyó módon sokak számára közvetlenebb formában is eljuttatják majd a trükkös lopások kivédésére kidolgozott rendőrségi tanácsokat.

A tájékoztatókat az idősek részére többek között a Mezőcsáti Újság mellékleteként, a szociális gondozószolgálat, valamint a polgárőrség tagjainak bevonásával fogják eljuttatni, emellett a különböző közforgalmú helyeken (közintézményekben illetve kereskedelmi egységekben) is elhelyezik majd a szépkorúk számára csokorba szedett jó tanácsokat.

Mint ahogy az elkészített bűnmegelőzési anyag „záróakkordja” is tartalmazza: a rendőrség részéről fontos kívánalom az idősek számára, ha bármilyen bűncselekményre utaló körülményt észlelnek, ne mérlegeljenek és főként ne önállóan intézkedjenek, hanem haladéktalanul hívjanak rendőri segítséget!

Bízunk abban, hogy tanácsainkkal átfogó segítséget tudunk nyújtani áldozattá válásának megelőzésében!

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek