2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Breitling óra letétbe – avagy a szarvasi kapcsolat

Országosan is egyedülállónak számító szintetikus droglabor nyomára bukkantak a miskolci nyomozók pénteken Szarvason. Egy miskolci közterületi ellenőrzéstől visszagöngyölített szálak egészen a Kőrös holtága mellé vezettek. A Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezi a két őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélést a törvény öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

Éjszakai vadkender-sétáltatók

Egy miskolci közterületi ellenőrzésnél a járőrök kellő alapossággal elszámoltatták az utcán éjszaka hátizsákkal sétáló fiatalokat, mondván azok valószínűleg nem házi kertjük gondozása céljából visznek magukkal négy darab növény-csemetét. A rutinos járőrök gyanúja beigazolódott, a dobozkákban vadkender (canabis sativa)  palánták voltak.

Békésben a Bükk Bevetési Alosztály

Az események innentől kezdve felgyorsultak: a Miskolci Rendőrkapitányság, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkaptányság Felderítő Osztályának nyomozói kiegészülve a Bükk Bevetési Alosztállyal június 11-én Szarvason rajtaütöttek a 34 éves Sz.Gy, majd a 30 éves L.A. Békés megyei férfiakon.

A két férfit a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd a bűnügyi őrizetbe vételt követően a nyomozók immáron kezdeményezik előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelését.

A Békésben megtartott házkutatások során a miskolci nyomozók speed port, hasis gyantát és „leszüretelt” marihuána töveket, valamint különböző, kábítószer előállításához szükséges kemikáliákat találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke az előzetes adatok szerint meghaladja a tízmillió forintot.

Az ügy érdekességeként említhető, hogy az egyik vásárló által pénz helyett letétbe adott nagy értékű Breitling karórát a nyomozók szintén megtalálták az őrizetbe vett „dealer”-nél.

A büntetőeljárásban a miskolci nyomozók már több személyt hallgattak ki gyanúsítottként Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatók.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján:  B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…