2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Breitling óra letétbe – avagy a szarvasi kapcsolat

Országosan is egyedülállónak számító szintetikus droglabor nyomára bukkantak a miskolci nyomozók pénteken Szarvason. Egy miskolci közterületi ellenőrzéstől visszagöngyölített szálak egészen a Kőrös holtága mellé vezettek. A Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezi a két őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélést a törvény öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

Éjszakai vadkender-sétáltatók

Egy miskolci közterületi ellenőrzésnél a járőrök kellő alapossággal elszámoltatták az utcán éjszaka hátizsákkal sétáló fiatalokat, mondván azok valószínűleg nem házi kertjük gondozása céljából visznek magukkal négy darab növény-csemetét. A rutinos járőrök gyanúja beigazolódott, a dobozkákban vadkender (canabis sativa)  palánták voltak.

Békésben a Bükk Bevetési Alosztály

Az események innentől kezdve felgyorsultak: a Miskolci Rendőrkapitányság, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkaptányság Felderítő Osztályának nyomozói kiegészülve a Bükk Bevetési Alosztállyal június 11-én Szarvason rajtaütöttek a 34 éves Sz.Gy, majd a 30 éves L.A. Békés megyei férfiakon.

A két férfit a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd a bűnügyi őrizetbe vételt követően a nyomozók immáron kezdeményezik előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelését.

A Békésben megtartott házkutatások során a miskolci nyomozók speed port, hasis gyantát és „leszüretelt” marihuána töveket, valamint különböző, kábítószer előállításához szükséges kemikáliákat találtak. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke az előzetes adatok szerint meghaladja a tízmillió forintot.

Az ügy érdekességeként említhető, hogy az egyik vásárló által pénz helyett letétbe adott nagy értékű Breitling karórát a nyomozók szintén megtalálták az őrizetbe vett „dealer”-nél.

A büntetőeljárásban a miskolci nyomozók már több személyt hallgattak ki gyanúsítottként Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatók.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján:  B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek