2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Biztonsági intézkedések

A Rendőrség kiemelt figyelmet fordít a hideg, fagyos időszakban az esetlegesen veszélyhelyzetbe sodródott emberek megmentésére. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2013. január 15-én Sárospatakon és Mezőkövesden kellett biztonsági intézkedést alkalmazniuk a rendőröknek.
Lakossági bejelentés érkezett a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra, miszerint a Mátyás Király utcán egy erősen ittas állapotban lévő személy ül a földön. A helyszínre érkező járőrök kérdéseire a 28 éves fiatalember elmondta, hogy a közelben lakik, de nagyon sokat ivott, ezért képtelen egyedül hazajutni. Azt is elmondta, hogy nem sérült meg, sérelmére bűncselekményt nem követtek el. Ezt követően a rendőrjárőrök a fiatal férfit élet, illetve testi épségének védelme érdekében lakására szállították.

A Sárospataki Rendőrkapitányság ügyeletére telefonon tett bejelentést Apróhomok tanyáról egy férfi, hogy a lakása előtti útszakaszon fekszik egy személy, aki mellett ott van a kerékpárja is. A helyszínre érkező járőrök beazonosították az 56 éves férfit, aki elmondta, hogy ittassága miatt nem bír hazamenni. A rendőrök a személy élet, illetve testi épségének védelme érdekében biztonsági intézkedés keretében őt lakására vitték. Mivel a kerékpár szállítását a szolgálati gépjárművel  megoldani nem lehetett, ezért azt a bejelentőnél hagyták megőrzésre.

Óvó intelem!

A Rendőrség óvó intelemként arra hívja fel a figyelmet, hogy a hidegebb, téli időjárás során fordítsunk nagyobb gondot azon embertársainkra, akik az utcán élik mindennapjaikat, sőt éjszakáikat is ott töltik. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális, vagy más egyéb személyi körülményeik miatt ezen a téren veszélyeztetettek. A Rendőrség kéri a polgárok segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor telefonáljanak az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…