2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Biztonságban év végén is!

Mint minden esztendőben, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ez évben is kiemelt figyelmet fordít az év végi ünnepek zavartalan biztonságának szavatolására. A rendőri ellenőrzések a közterületeket, nyilvános helyeket, közutakat, valamint a közforgalom számára megnyitott magánterületeket is egyaránt érintik. Az egyenruhások górcső alá veszik a vásárok és bevásárló központok környezetét, a nagyobb tömeget vonzó bevásárlási helyszíneket. Többek között azért, mert az ünnepi készülődés nemcsak a vásárlókat vonzza, hanem az üzleteket vagy éppen a nézelődőket megkárosító jogsértőket is.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tanácsai:

A parkolóban leállított gépjármű utasterében, látható helyen ne hagyjanak értékeket, illetve minden esetben győződjenek meg a gépkocsi zárt állapotáról!

A vásárlás ideje alatt táskájukat, pénztárcájukat, irataikat, illetve egyéb értékeiket soha ne hagyják felügyelet nélkül!

Zsebeikben nagyobb értéket ne tartsanak, azokat inkább a táskában elzárva tárolják!

Lehetőség szerint ne kössenek üzletet házalókkal, felvásárlókkal, alkalmi árusokkal! Mindig győződjenek meg az árusok által kínált termékek eredetéről, minőségéről!

Otthonaikba ismeretlen személyeket soha ne engedjenek be, a pénzváltás címén vagy egyéb ürüggyel bekéredzkedő személyekkel szemben legyenek bizalmatlanok, fogadják őket fenntartásokkal!

A vásárok, illetve nagy tömeget vonzó bevásárló helyek környezetében (gyalogosan, járművel, gépjárművel) úgy közlekedjenek, hogy másokat ne veszélyeztessenek, törekedjenek a gépjármű sebességének helyes megválasztására, a közlekedési szabályok maradéktalan betartására!

A mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott várakozóhelyeket, parkolóhelyeket illetéktelenül ne foglalják el, azt a jogosult részére hagyják szabadon!

Gyanús események, személyek észlelése esetén értesítsék a rendőrséget a 49/544-290-es, a 107-es vagy 112-es segélyhívó számokon! Ha erre nincs lehetőségük, mindenképp kérjenek segítséget környezetüktől, akik felkereshetik a rendőrséget!

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek