2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Biztonságban az év végi ünnepek idején is

Az elmúlt évek tapasztalatai is azt igazolják, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre való felkészülés, a növekvő bevásárló forgalom a bűnözőket, zsebtolvajokat is aktivizálja. A különböző jogsértések (zsebtolvajlás, lopás, rablás) visszaszorítása, a közlekedési fegyelem javítása érdekében az országos akcióhoz csatlakozva Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya elrendelte a fokozott ellenőrzések végrehajtását a közterületeken, a bevásárló központok, üzletek, piacok környékén, vasútállomások, pályaudvarok, a jelentős tömegközlekedési csomópontok területén. Az elmúlt évek tapasztalatai is azt igazolják, hogy a karácsonyi és újévi ünnepekre való felkészülés, a növekvő bevásárló forgalom a bűnözőket, zsebtolvajokat is aktivizálja. A különböző jogsértések (zsebtolvajlás, lopás, rablás) visszaszorítása, a közlekedési fegyelem javítása érdekében az országos akcióhoz csatlakozva Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya elrendelte a fokozott ellenőrzések végrehajtását a közterületeken, a bevásárló központok, üzletek, piacok környékén, vasútállomások, pályaudvarok, a jelentős tömegközlekedési csomópontok területén.

A rendőrkapitányságok bűnügyi és közbiztonsági szervei a helyi sajátosságok figyelembevételével tervezték és hangolták össze az akciót. Felmérésre és ellenőrzésre kerültek a bevásárló központok, üzletek, piacok, jelentős tömegközlekedési csomópontok, vasúti és autóbusz pályaudvarok, postahivatalok, üzemanyagtöltő állomások.

Azon területeken, ahol a helyi sajátosságok ezt megkívánták– különös tekintettel – a bronz- és ezüst vasárnapokon, valamint az azokat megelőző szombati napokon, a közterületeken, nyilvános helyeken, illetve azok körzetében jelentős rendőri erővel voltunk jelen.

A közúti ellenőrzések alkalmával, illetve a napi szolgálat ellátása során fokozottan ellenőriztük a mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott várakozóhelyeket, parkolóhelyeket, illetve a szabálytalanul várakozó gépjárművek vezetőivel szemben intézkedést kezdeményeztünk. A fokozottabb rendőri jelenlétnek köszönhetően érezhetően csökkent a szabálytalan parkolások száma.

A vám- és pénzügyőrség, polgárőrség, a mezőőri szolgálatok és erdőgazdálkodási társaságok dolgozóinak bevonásával, intézkedéseket tettünk a fenyőfalopások, illegális fakitermelések megelőzésére, megszakítására, felderítésére.

Több rendőrkapitányság illetékességi területén is előnyt jelent a belvárosokban telepített térfigyelő kamerarendszerek megléte, amelyek segítségével a felállított pavilonokat, illetve forgalmasabb helyeket – koncentráltan a bevásárlás időszakára – figyelemmel kísérjük.

A tömegkommunikációs eszközök /helyi rádió, televízió, újságok, internet és szórólapok/ igénybevételével folyamatosan tájékoztattuk a lakosságot a tervezett és végrehajtott rendőri feladatokról, intézkedésekről, valamint az ilyenkor nagyobb számban jelentkező zsebtolvajlások és gépjármű feltörések megelőzési lehetőségeiről.

B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az év végi ünnepekkel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtása során eddig tett intézkedések.

Elfogás  26

Előállítás  56

Bü. Feljelentés  50

Szabs.-i feljelentés  275

Igazoltatott személyek száma  2734

Ellenőrzött gépjárművek száma  1298

Helyszín bírság Fő/Ft  322      2560000

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…