2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Bikesafe Sátoraljaújhelyen

A Biztonság Hete programsorozat részeként a bűnmegelőzési tanácsadás mellett rendőrségi kerékpár-regisztráció is volt Sátoraljaújhelyen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket a Kossuth téren. Az információs ponton a szakemberek vagyonvédelmi tanácsadások mellett a biciklivel érkező résztvevők kétkerekűit vették nyilvántartásba. A BikeSafe, azaz a rendőrségi kerékpár-regisztráció egy olyan ingyenes program, amely a bicikli lopások megelőzését tűzte ki célul.

Fontos tanácsaink kerékpárosoknak:

– A kétkerekűt mindig fix tárgyhoz rögzítse!

– Minden esetben használjon nagy szakítószilárdságú anyagból készült kerékpárzárat!

– Amennyiben teheti, ne csak egy helyen rögzítse kerékpárját, hanem használjon kiegészítő bovdent is a lezárás során, mellyel a kerekek is a fő zárszerkezethez, vagy a fix tárgyhoz rögzíthetők!

– A kerékpár lezárása során ügyeljen arra, hogy a lezáró szerkezet ne kerüljön túl közel a talajhoz, az legalább 60-70 centiméter magasságban legyen. Ezzel elkerülhető, hogy a csapszegvágóval rendelkező tolvaj a szerszámot a talajnak támaszthassa a vágás során!

– A kerékpár értékes kiegészítőit (lámpák, GPS készülék, táskák) sohase hagyja a kerékpáron, mivel azok vonzóak a tolvajok számára!

– Amennyiben teheti használjon GPS nyomkövetővel ellátott eszközöket a kerékpárján (pl.: nyomkövetővel ellátott lámpa), illetve helyezzen el a kerékpár üléscsövében nevet, címet tartalmazó papírt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…