2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF

Bikesafe Sátoraljaújhelyen

A Biztonság Hete programsorozat részeként a bűnmegelőzési tanácsadás mellett rendőrségi kerékpár-regisztráció is volt Sátoraljaújhelyen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket a Kossuth téren. Az információs ponton a szakemberek vagyonvédelmi tanácsadások mellett a biciklivel érkező résztvevők kétkerekűit vették nyilvántartásba. A BikeSafe, azaz a rendőrségi kerékpár-regisztráció egy olyan ingyenes program, amely a bicikli lopások megelőzését tűzte ki célul.

Fontos tanácsaink kerékpárosoknak:

– A kétkerekűt mindig fix tárgyhoz rögzítse!

– Minden esetben használjon nagy szakítószilárdságú anyagból készült kerékpárzárat!

– Amennyiben teheti, ne csak egy helyen rögzítse kerékpárját, hanem használjon kiegészítő bovdent is a lezárás során, mellyel a kerekek is a fő zárszerkezethez, vagy a fix tárgyhoz rögzíthetők!

– A kerékpár lezárása során ügyeljen arra, hogy a lezáró szerkezet ne kerüljön túl közel a talajhoz, az legalább 60-70 centiméter magasságban legyen. Ezzel elkerülhető, hogy a csapszegvágóval rendelkező tolvaj a szerszámot a talajnak támaszthassa a vágás során!

– A kerékpár értékes kiegészítőit (lámpák, GPS készülék, táskák) sohase hagyja a kerékpáron, mivel azok vonzóak a tolvajok számára!

– Amennyiben teheti használjon GPS nyomkövetővel ellátott eszközöket a kerékpárján (pl.: nyomkövetővel ellátott lámpa), illetve helyezzen el a kerékpár üléscsövében nevet, címet tartalmazó papírt!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum