2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

Bikesafe a császtai futó és kerékpáros versenyen

A bűnmegelőzési szakemberek kávéval, kerékpár regisztrációval és vagyonvédelmi tanácsokkal várták az érdeklődőket Edelényben, Császtán a szőlőhegyen.

Az állampolgárok vagyonvédelmét elősegítő bűnmegelőzési célokat szolgáló Police Coffee program ezúttal 2019. június 22-én a II. Fedrid Császta Trail Futó és Kerékpáros eseménysorozathoz kapcsolódott. A rendezvényen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereivel az úgynevezett információs ponton is találkozhattak azok az érdeklődők, akiket vagyonvédelemmel-, biztonsággal kapcsolatosan tanácsokkal láttak el a szakemberek. A Police Coffe elnevezésű bűnmegelőzési program jóvoltából egy csésze kávé mellett beszélgethettek az érdeklődők a rendőrökkel.

A „BikeSafe” program során a rendőrség díjmentesen regisztrálta a tulajdonosok kerékpárjait, azokat jelzéssel látták el és lefényképezték, ily módon azokat azonosításra alkalmassá tették.

Jótanácsok a kerékpárlopások elkerülése érdekében:

Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak néhány pillanatra hagyja magára a járművét!
Mindig válasszanak olyan zárat és hozzá tartozó láncot, fém hevedert, amely vágásálló, illetve a zárszerkezet magas biztonsági szintű!
Ha megfelelő a védelem és helyesen, több ponton is rögzít a lakat, akkor is törekedni kell arra, hogy jól látható, forgalmas helyen hagyják a biciklit!
A kerékpáron – ha lehetőség van rá – ne hagyjanak értékeket, mert azokat könnyűszerrel megszerezhetik a tolvajok!
Regisztráltassa biciklijét a rendőrség által indított országos BikeSafe programba!
Ha minden óvatosság és figyelmesség ellenére ellopják a kerékpárját, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum