2021. 07. 30. péntek

Judit, Xénia
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF

Bevetési egységek versenyeztek

Idén Borsod-Abaúj-Zemplén megye adott otthont a III. Országos Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységek (továbbiakban MEKTA) kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenynek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével rendezte meg a III. Országos MEKTA kombinált szituációs lő- és intézkedéstaktikai versenyt 2017. június 20-án és június 21-én Miskolcon.

A versenyen az ország tizenhárom megyei rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegysége vett részt. A csapatok tizenhárom versenyszámban mérték össze tudásukat vezetéstechnikai- és rohampályán, taktikai házban, valamint fizikai terheléssel kombinált lőfeladatok végrehajtásában. A résztvevők huszonnégy órás folyamatos terheléssel járó küzdelemben, a MEKTA egységeknél rendszeresített felszerelésekben és fegyverekkel teljesítették a szituációs gyakorlatokat. Az első nap elméleti- és gyakorlati feladatokon felül – nehéz terepviszonyok között kijelölt pályán végzett – éjszakai terepfutással zárult. A második nap és egyben a megmérettetés befejezése a hajnali órákban megrendezett a szolgálati lőfegyverrel végrehajtott lövészeti versenyszám volt.

Helyezések:

I. Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

II. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

III. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

Különdíj: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

A díjakat dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át a versenyzőknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A gyanú szerint több dohányboltot és egy benzinkutat is kirabolt Miskolcon egy 34 éves férfi. A rendőrségre 2021. május 15-én a kora délutáni órákb…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatta…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum