2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Betöréshez használták a hamisított APEH idézést

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának nevével éltek vissza a napokban ismeretlenek, akik az adóhatóság nevében idézést küldtek adózóknak az APEH miskolci épületében történő megjelenésre felszólítva őket. Az adózók a hamisított idézés alapján megjelentek az adóhatóságnál, ez idő alatt értesültek arról, hogy lakásukba ismeretlenek betörtek.

A sértettek által bemutatott iratokon az iktató- és ügyszámok, adóazonosítók valótlanok, az azokban megjelölt nevű ügyintéző illetve vezető nem dolgozik a hivatalnál, továbbá fontos alaki kellékek is hiányoztak az ”idézésről”. Az ügyben az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága büntető feljelentést tett.

A hasonló esetek, valamint az APEH nevével visszaélve elkövetett jogsértések megelőzése érdekében szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy az adóhatósági iratokra a jogszabályban foglalt kötelező adattartalom mellett szigorú arculati előírások is vonatkoznak, melyek ezen iratokat akár a nem hivatalos, akár más hatóságok hivatalos irataitól jól megkülönböztethetővé teszik.

Amennyiben az eljárással érintett személynek kétsége támad az adóhatóság által megküldött irat valódiságával, hitelességével kapcsolatban, az APEH általános telefonos tájékoztató rendszerében a már ismert 40/42-42-42-es telefonszámon kérhet felvilágosítást.

A korábbi visszaélések okán szükséges felhívni a figyelmet arra is, hogy az adóhatóság helyszíni eljárási cselekményeket végző adóellenőrei, illetve végrehajtói minden esetben párban dolgoznak, szolgálati igazolvánnyal igazolják magukat és megbízólevél birtokában végzik a munkájukat. Az adóhatóság munkatársainak személyével kapcsolatban felmerült kétség esetén is a fenti telefonszámon tudnak segítséget nyújtani.

Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal
Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek