2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Befűtött a bűnjellel – Elfogások és tettenérések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Befűtött a bűnjellel – Elfogások és tettenérések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az elmúlt napokban a rendőrök több elkövetőt fogtak el, illetve állítottak elő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Trágár a „zebrán”

Egy tokaji iskola előtt elhaladó személygépkocsi sofőrje nem tett eleget a gyalogosok elsőbbségére vonatkozó KRESZ szabályoknak. Az autó vezetője sérelmezte a rendőri intézkedést, sőt trágár szavakkal illette az egyenruhást. A Tokaji Rendőrőrs a garázdaság miatt előállított férfivel szemben eljárást indított, amit a hatóság bíróság elé állítással fejezett be. A taláros testület 12 nap elzárást szabott ki a férfival szemben.

Fém a fémen

A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének járőrei ellenőrzés alá vontak két taktaszadai férfit, akik egy kerékpáron majd egy mázsa fémet szállítottak. Elszámoltatásuk során kiderült, hogy a vasanyagot egy nappal korábban lopták el egy helyi ingatlanból, az eltulajdonított értékeket pedig egy közeli fémátvevő helyen akarták beadni. A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a két taktaszadai tettessel szemben.

Befűtött a bűnjellel

Egy taktaharkányi férfi besurrant telekszomszédjának lakásába. A tettes élelmiszert, különböző használati tárgyakat, és készpénzt vett már magához, amikor a tulajdonos tetten érte. A megzavart tolvaj zsákmány nélkül elmenekült. Az időközben értesített Taktaharkányi Rendőrőrs járőrei a hóban hátrahagyott nyomok alapján hamar eljutattak a közeli ingatlanhoz. A lakásban az elkövető éppen a ruházatát akarta a kályhába dobni, mint később kiderült így akarta a bűncselekmény nyomait eltűntetni.

A rendőrségre előállított és ezidáig már nyolc alkalommal bűntettet gyanúsítottal szemben a rendőrség lopás miatt indított eljárást, amit bíróság elé állítással fejezett be. A taláros testület jogerősen két év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat.

Kerékkötő kerék kötő

Egy fiatalkorú tiszalúci fiú a napokban beugrott egy helyi portára, majd elkötötte az udvaron felügyelet nélkül hagyott kerékpárt. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a rendőrök hamar eljutottak az elkövetőhöz, akinél megtalálták az eltulajdonított kétkerekűt. A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrs lopás miatt indított eljárást az ügyben, egyben vádemelési javaslattal élt a Szerencsi Ügyészség felé.

Elfogott falbontó

Már két faházat is megbontott az a férfi, akit a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári rendőrőrsének járőrei tetten értek. A rendőrök Lyukóvölgyben járőröztek, amikor észrevették, amint egy férfi két fából készült házat bont, hogy az így kinyert alapanyagot ellopja. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az elkövetővel szemben.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…