2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Befűtött a bűnjellel – Elfogások és tettenérések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Befűtött a bűnjellel – Elfogások és tettenérések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az elmúlt napokban a rendőrök több elkövetőt fogtak el, illetve állítottak elő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Trágár a „zebrán”

Egy tokaji iskola előtt elhaladó személygépkocsi sofőrje nem tett eleget a gyalogosok elsőbbségére vonatkozó KRESZ szabályoknak. Az autó vezetője sérelmezte a rendőri intézkedést, sőt trágár szavakkal illette az egyenruhást. A Tokaji Rendőrőrs a garázdaság miatt előállított férfivel szemben eljárást indított, amit a hatóság bíróság elé állítással fejezett be. A taláros testület 12 nap elzárást szabott ki a férfival szemben.

Fém a fémen

A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének járőrei ellenőrzés alá vontak két taktaszadai férfit, akik egy kerékpáron majd egy mázsa fémet szállítottak. Elszámoltatásuk során kiderült, hogy a vasanyagot egy nappal korábban lopták el egy helyi ingatlanból, az eltulajdonított értékeket pedig egy közeli fémátvevő helyen akarták beadni. A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a két taktaszadai tettessel szemben.

Befűtött a bűnjellel

Egy taktaharkányi férfi besurrant telekszomszédjának lakásába. A tettes élelmiszert, különböző használati tárgyakat, és készpénzt vett már magához, amikor a tulajdonos tetten érte. A megzavart tolvaj zsákmány nélkül elmenekült. Az időközben értesített Taktaharkányi Rendőrőrs járőrei a hóban hátrahagyott nyomok alapján hamar eljutattak a közeli ingatlanhoz. A lakásban az elkövető éppen a ruházatát akarta a kályhába dobni, mint később kiderült így akarta a bűncselekmény nyomait eltűntetni.

A rendőrségre előállított és ezidáig már nyolc alkalommal bűntettet gyanúsítottal szemben a rendőrség lopás miatt indított eljárást, amit bíróság elé állítással fejezett be. A taláros testület jogerősen két év szabadságvesztésre ítélte a vádlottat.

Kerékkötő kerék kötő

Egy fiatalkorú tiszalúci fiú a napokban beugrott egy helyi portára, majd elkötötte az udvaron felügyelet nélkül hagyott kerékpárt. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a rendőrök hamar eljutottak az elkövetőhöz, akinél megtalálták az eltulajdonított kétkerekűt. A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrs lopás miatt indított eljárást az ügyben, egyben vádemelési javaslattal élt a Szerencsi Ügyészség felé.

Elfogott falbontó

Már két faházat is megbontott az a férfi, akit a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári rendőrőrsének járőrei tetten értek. A rendőrök Lyukóvölgyben járőröztek, amikor észrevették, amint egy férfi két fából készült házat bont, hogy az így kinyert alapanyagot ellopja. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az elkövetővel szemben.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek