2024. 04. 30. kedd

Katalin, Kitti
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Beállt a hideg: kihűléses haláleset Miskolcon

Egy helyi nő jelentette a rendőrségen, hogy 43 éves nagybátyját annak Miskolc-Lyukóvölgyi hétvégi házában holtan találta. A helyszínre érkező orvos az idegenkezűséget kizárta, a halál okaként kihűlést állapított meg. A rendelkezésre álló információk szerint a férfi egyedül élt és italozó életmódot folytatott. A hétvégi házban bár volt egy fatüzelésű kályha, de az hidegen állt az ingatlanban.

Információs háttér.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt év téli időszakában 20-an veszítették életüket kihűlés miatt, az idén pedig már öten haltak meg.

A különböző egyedi esetek vizsgálata során a rendőrség azt tapasztalta, hogy míg korábban és jellemzően közterületen fordultak elő ilyen jellegű elhalálozások, addig az elmúlt év téli hónapjaiban saját tulajdonú ingatlanokban történt kihűlések is előfordultak.

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, hogy amennyiben úgy értékelik, hogy kihűlés veszélyeztethet valakit, akkor értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es, 112-es telefonszámokon.

Fontos hangsúlyozni, hogy a probléma nem elsősorban rendőrségi, hanem szociális, össztársadalmi ügy! A hidegebb, téli időjárás beköszöntével fordítsunk nagyobb figyelmet azon embertársainkra, akik elsősorban az utcán élik mindennapjaikat. Lehetőségeink szerint segítsünk azoknak is „túlélni” a hideg időszakokat, akik szociális hátterük miatt ezen a téren is veszélyeztetettek. A hűvösebb, csapadékosabb napok közeledtével elsősorban a hajléktalan, idős, egyedülálló, vagy más okból gondoskodásra szoruló személyekre kell odafigyelni. Hiszen az adatok azt mutatják, hogy nemcsak a hajléktalanokat érinti a kihűlés veszélye!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek