2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Bátorság Érdemjelet kaptak a mezőkövesdi rendőrök

{rokcomments}Magyarország belügyminisztere elismerésben részesítette a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság két munkatársát.

Mint ismeretes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei 2015. április 22-én 10 órakor szolgálatuk ellátása közben észlelték, hogy a Mátyás Király út felől a házak fölött sűrű fűst gomolyog. A rendőrök azonnal új irányt vettek és behatárolták a tűz lehetséges helyét. A Széchenyi utcában egy családi ház hátsó része égett.

A járőrök átugrottak a kerítésen, majd látták, hogy a konyha lángokban áll és a sűrű füstben egy idős asszony tartózkodik az ingatlanban. A rendőrök késlekedés nélkül kimenekítették az égő bútorok közül a sokkos állapotban lévő 64 éves nyugdíjast.

Lanszki Tibor r. törzsőrmester és társa, Keller Péter r. törzsőrmester 2011. augusztus 1-jén kezdték meg hivatásos rendőri szolgálatukat, jelenleg mindketten a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályán teljesítenek járőri beosztásban szolgálatot.

A kollégáknak kiemelkedő helytállásuk és példamutató intézkedésük elismeréseként 2015. június 5-én dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át a Bátorság Érdemjelet.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek