2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Banánnak álcázta a cigiket az orgazda

Banánnak álcázta a cigiket az orgazda

Banánnak álcázta a cigiket az orgazdaBanános dobozokban rejtett el és szállított több, mint 4 ezer doboz adójegy nélküli cigarettát egy nyírségi férfi. Még útközben elkapták, így nem csak a szállítmányt, de az autóját is elbukta. Mindkettőt lefoglalták tőle a vámosok. Emellett orgazdaság bűntett miatt eljárást is indítottak ellene.

A férfi személyautójának anyós- és hátsó ülése valamint csomagtartója is tele volt banános dobozokkal. Ez tűnt fel a rendőröknek, akik igazoltatták a 37 éves férfit az M3-as autópályán Nemesbikknél. Kiderült: a gyümölcsök szállítására használt dobozok nem banánoktól, hanem illegális cigarettáktól púposodnak. Az autópálya rendőrök értesítették a vámosokat, akik orgazdaság bűntett miatt eljárást indítottak a férfi ellen, miután összesen 2000 doboz Chesterfield Blue és 2010 doboz Chesterfield Red cigarettát szedtek ki az autóban lévő banános dobozokból. A férfi – elmondása szerint – Nyíregyházán vásárolta és a józsefvárosi piacra vitte volna az árut. Ott akarta eladni az adójegy nélküli cigarettákat. Az árrésnek köszönhetően némi haszon reményében. Így azonban nem csak a várt haszon maradt el, de a mintegy 2 és fél millió forint értékű illegális cigarettát és a szállításra használt autót is lefoglalták tőle a vámosok.

 

Banánnak álcázta a cigiket az orgazda Banánnak álcázta a cigiket az orgazda Banánnak álcázta a cigiket az orgazda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek