2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Balesetveszélyesen közlekedett az ittas sofőr

Egy szolgálaton kívüli rendőri vezető figyelmét felkeltette Miskolcon az a sofőr, aki bizonytalan úttartású autójával többször is áttért a szemközti sávba.
Miskolcon, a Hidegsoron közlekedett 2019. július 5-én 20 óra 40 perc körül egy szolgálaton kívüli rendőri vezető, akinek feltűnt egy balesetveszélyesen közlekedő autó. Az érintett sofőr többször is áttért a szemközti sávba, a jármű úttartása pedig bizonytalan volt.

A szabadidős rendőr a balesetveszélyes helyzet megszüntetése érdekében szolgálatba helyezte magát, majd intézkedés alá vonta az autót, illetve annak vezetőjét. Az időközben értesített és a helyszínre megérkező járőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Az adatok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a 31 éves sajóivánkai férfi vezetői engedélyét a bíróság ideiglenesen bevonta, ittas járművezetés miatt.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban elkövetett  vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett férfival szemben előterjesztést tett bíróság elé állítására. Ügyészi indítványra a bíróság 2019. július 8-án pénzbírsággal sújtotta és két évre eltiltotta a vezetéstől.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…