2022. 05. 17. kedd

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 454 HUF

Balesetmegelőzés közösen

Borsodban figyelemfelhívó közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök a Látni és látszani kampány keretében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága a Magyar Autóklubbal közösen figyelemfelhívó közúti ellenőrzést tartott 2019. február 7-én a délutáni órákban a 37-es számú főúton.

Az ellenőrzés során a szakemberek igyekeztek kiszűrni a „vakautókat”, azaz az olyan gépjárműveket, amelyek fényjelző készülékei nem működtek. Az kontroll továbbá kiterjed a járművek műszaki állapotára, a sofőrök alkoholszondás ellenőrzésére, valamint az úti- és gépjármű okmányok érvényességére is.

Tekintettel arra, hogy a tél még nem ért véget a rendőrök továbbra is figyelmeztették a sofőröket, hogy indulásuk előtt az alábbiakra figyeljenek oda:

a téli időjárásban csak a megváltozott út- és látási viszonyoknak megfelelő állapotú járművel szabad közlekedni,
elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése és azok kifogástalan állapota,
a téli közlekedés kapcsán fentiek mellett a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő,
nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata.

Az ellenőrzés során azon sofőröknek, akiknél hiányosságot tapasztaltak a szakemberek a helyszínen igyekeztek segíteni, mint például feltöltötték az ablakmosó folyadékot, továbbá kicserélték autójuk működésképtelen izzóit.

A Magyar Autóklub pedig saját kiadványával, és egyes esetekben ingyenes éves tagsági szerződéssel jutalmazta meg a sofőröket.

…hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai zöldhatár-ellenőrzésen 8000 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök a rendőrökkel közösen…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum