2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Baleseti gócpontok – Felülvizsgálva!

Az elmúlt évek gyakorlatához igazítva a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság újra felmérte és elemezte a megye úgynevezett balesetei gócpontjait.

A rendőrség az elemzés során a könnyű és súlyos sérülésessel végződő közúti közlekedési baleseteket vette figyelembe a rendőrség, mivel az elmúlt évben a halálos kimenetelű balesetek nem egy-egy veszélyesebb útszakaszra koncentrálódtak, hanem szétszórtan jelentkeztek a megyében.

 

Pozitív eredménynek számít, hogy az elmúlt évben, az előzős esztendőhöz képest a veszélyes útszakaszokon a halálos kimenetelű balesetek száma több mint 20 százalékkal csökkent. A személyi sérüléssel járóké azonban kismértékű, mintegy 10 százalékos növekedést mutat.

 

A sajtóközleményhez csatolt melléklet tartalmazza Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2013. évi baleseti gócpontjait.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében 12 olyan veszélyes útszakaszon látható „Közúti ellenőrzés – Traffic Controll” megjelölésű közúti jelzőtábla, amely sebességellenőrzésre és a sebességhatások fokozott betartására hívja fel a közlekedők figyelmét.    

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a baleseti statisztika, valamint a rendőri intézkedések adatainak rendszeres elemzésével és értékelésével, az aktualitásokhoz igazodó baleset-megelőzési koncepció felállításával is hozzájárul a balesetszám kívánt csökkentéséhez.

A rendőrség a preventív, figyelemfelhívó kampányok mellett továbbra is, fokozott rendőri jelenlétet biztosít a baleseti gócpontokon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…