2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Balesetek hétvégéje

Az elmúlt hétvégén 10 (6 könnyű és 4 súlyos – pénteken 4, szombaton 4, vasárnap 2) személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain, melynek során tízen könnyebben, hatan pedig súlyosan megsérültek.

Pénteken délelőtt Miskolcon a Szentpéteri kapu és Blaskovics út kereszteződésében egy 62 éves helyi férfi közlekedett személygépkocsijával. A Repülőtéri út felől a külső sávban haladva a kereszteződésben a forgalomirányító fényjelező készülék „Tilos” jelzése ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a neki jobbról „szabad” jelzésen egyenesen továbbhaladni szándékozó személygépkocsi vezetőjének, minek következtében összeütköztek. A baleset következtében a vétlen autó női vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

Az esti órákban Miskolcon a Szentpáli utcában közlekedett személygépkocsijával egy 37 éves ózdi férfi. Feltehetően a sofőr nem az út, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét, amikor a Szeles utca felé haladva a külső forgalmi sávban elütött egy az úton szabálytalanul áthaladó nőt. A gyalogosan közlekedő 68 éves asszony a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

Szombaton Ónod belterületén 0 órakor Muhi irányából Sajólád felé közlekedett személygépkocsijával egy 28 éves alsózsolcai fiatalember. Haladása során egy jobbra ívelésű útkanyarulatot követő egyenes szakaszon elvesztette uralmát a jármű felett. Ennek következtében a járművel lehaladt az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon, ahol nekiütközött egy fa oszlopnak, illetve kidöntötte azt. A jármű az ütközést követően a füves vízelvezető árokban tovább sodródott, nekicsapódott két lakóház kerítésének, majd fejtetőre borulva az árokban került nyugalmi helyzetbe. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg négy utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.

A kora reggeli órákban Miskolcon a Szilágyi Dezső, Soltész Nagy Kálmán utca kereszteződésében közlekedett személygépkocsijával egy 25 éves miskolci fiatalember. A rendelkezésre álló adatok alapján a sofőr nem az út vonalvezetésének, illetve nem az út és időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét. A sofőr ennek következtében az útkanyarulatban a folyamatosan hulló esőtől nedves, vizes felületű úttesten megcsúszott. Az irányíthatatlanná váló jármű felsodródott a járdára, ahol nekiütközött egy beton villanyoszlopnak. Az autós az oszlopot kidöntve továbbsodródott és nekicsapódott a gyalogos csőkorlátnak is, majd visszasodródott a külső forgalmi sávba, ahol végül megállt. Az ütközések következtében a jármű vezetője könnyebben, míg két utasa súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az elsődleges megállapítások szerint a sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, a két utas pedig nem használta biztonsági övét.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek