2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Balesetek hétvégéje

Az elmúlt hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén Megye útjain 12 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, melynek során egy fő életét vesztette, hárman súlyosan, még kilencen könnyebben megsérültek. A balesetek többségét a figyelmetlenség és a nem megfelelő sebességválasztás okozta.

Pénteken történt a legtöbb baleset, melyből öt ( Kazincbarcika, Miskolc, Tiszaújváros, M3-as autópálya) könnyebb sérüléssel végződött, kettő súlyos kimenetelű volt.

Miskolcon a délutáni órákban a Bogáncs utcáról a Pesti útra balra nagy ívben kanyarodott személygépkocsijával egy 40 éves helyi asszony. A manőver során                                         nem biztosított áthaladási elsőbbséget a neki jobb oldalról, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan, a zöld jelzésen áthaladó 24 éves gyalogos lány részére. A sofőr a fiatal nőt a járművel elsodorta. A baleset  következtében a gyalogos súlyos sérülést szenvedett.

A délutáni órákban egy 56 éves vilyvitányi férfi közlekedett személygépkocsijával Filkeháza irányából Pálháza felé. Haladása során eddig ismeretlen okból gépjárművét az egyenes útszakaszon megfékezte, minek következtében az autó a menetirány szerinti bal oldalra átsodródott. A sofőr ekkor a gépkocsit visszakormányozta, majd lehaladt az útpadkára, ahonnan az úttestre visszahaladása során a jármű keresztbe fordult, majd az út szélén egy fának ütközött. A baleset következtében az autó vezetője súlyos, 25 éves férfi utasa  könnyebb sérülést szenvedett.

Szombaton két személyi sérüléses közlekedési baleset történt,melynek során Méra közelében egy 26 éves fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott, míg egy másik baleset könnyű sérüléssel végződött Miskolcon.                           

Egy 26 éves encsi fiatalember Méra irányából a 3-as számú főút felé közlekedett motorkerékpárjával, melyre vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A motoros haladása során feltehetően nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét, minek következtében az egyenetlen, hullámos és nyomvályús burkolatlan földúton elvesztette uralmát a motor felett és az úttesten felborult. A baleset következtében a férfi fejéről leesett a bukósisak, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.   

Vasárnap Miskolcon és Sárospatakon történtek balesetek, melyből kettő könnyebb, még egy súlyos sérüléssel végződött.

Egy 38 éves helyi férfi a délutáni órákban segédmotor-kerékpárjával közlekedett Makkoshotyka belterületén. Haladása során feltehetően nem az útvonalvezetésének megfelelően választotta meg a jármű sebességét. Egy enyhe jobbra ívelésű útkanyarulatban     elvesztette uralmát a jármű felett, és  egy szabályosan parkoló személygépkocsinak ütközött. A baleset következtében a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek