2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Balesetek hétfője – használjuk a biztonsági övet!

A hét első munkanapján Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain 3 személyi sérüléses és 6 anyagi káros közlekedési baleset történt. Mindegyik esetben elmondható, hogy a járművezetők nem az út és látási viszonyoknak megfelelően vezették autóikat, illetve figyelmetlenségükből adódóan okoztak balesetet, melyek során négyen szenvedtek súlyos, illetve ketten könnyebb sérülést.

A reggeli órákban Kesznyéten irányából Tiszaújváros felé közlekedett személygépkocsijával egy 46 éves girincsi férfi. Haladása során járműve sebességét nem az út vonalvezetésének és az időjárási viszonyoknak megfelelően választotta meg minek következtében a jobbra ívelő útkanyarulatban az autóval megcsúszott a nedves aszfalton és az úttestről lehaladva a menet iránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba hajtva felborult. A baleset során a jobb hátsó ülésen utazó 76 éves asszony, aki nem használta a biztonsági övet, a járműből kiesett és súlyos sérülést szenvedett. A személyautó vezetője és másik utasa – mindketten bekapcsolták biztonsági övüket – nem sérültek meg.

Mezőcsát belterületén a délelőtti órákban személygépkocsijával közlekedett egy 44 éves ároktői férfi. Haladása során az egyik kereszteződéséhez érve megállt, majd tovább induláskor figyelmetlensége miatt későn észlelte a járműve előtt keresztirányba elhaladó 76 éves gyalogos asszonyt, akit járművével fellökött. A baleset következtében az idős nő elesett és súlyos sérülést szenvedett.

Az M3-as autópálya, jobb pályáján Mezőkövesd közelében a belső forgalmi sávban közlekedett a késő délutáni órákban személygépkocsijával egy 38 éves román asszony. A külső forgalmi sávban haladó tehergépkocsit előzte, majd a megelőzött jármű mellett történő elhaladást követően visszasorolt a külső forgalmi sávba. Ekkor az autó a nedves úttesten megcsúszott, majd az autópálya jobb oldalán kihelyezett dupla szalagkorlátnak ütközött.  Ezt követően a gépkocsi a pályatesten keresztülcsúszva a  baloldalon a füves útpadkára lehaladt, majd onnan visszasodródva a külső forgalmi sávban állt meg a belső szalagkorlát irányába fordulva. Az ütközések következtében a jármű világítóberendezései megrongálódtak. Ezt követően érkezett egy másik tehergépkocsi, melynek vezetője nem észlelte a  kivilágítatlan járművet  és nekiütközött az álló autónak, majd a bal oldali szalagkorlátnak és az útpadkán állt meg. A baleset során a személygépkocsit vezető nő, akinek biztonsági öve nem volt bekapcsolva, súlyos sérüléseket szenvedett, a tehergépkocsi vezetője és egyik utasa könnyebb, míg másik utasa szintén súlyos sérüléseket szenvedtek. Ők mindhárman használták a biztonsági övet.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek