2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
Az országos rendőrfőkapitányt perelné egy egri ügyvéd

Az országos rendőrfőkapitányt perelné egy egri ügyvéd

Az országos rendőrfőkapitányt perelné egy egri ügyvédFelszólította Bencze József országos rendőrfőkapitányt Magyar Elemér egri ügyvéd és kisebbségi jogvédő, hogy a rendőrség nevében televíziós nyilvánosság előtt kérjen elnézést a tarnabodi Molotov-koktélos támadással ártatlanul gyanúsított ügyfeleit illető kijelentése miatt – adta hírül vasárnap a heol. hu, a Heves megyei Hírlap online kiadása. A leginkább kifogásolható állítás az volt – mondta az ügyvéd -, hogy a roma gyanúsítottak nem működtek együtt a hatósággal. Ellenkező esetben hamarabb kiderült volna az ártatlanságuk, s nem kellett volna 11 hónapot előzetesben tölteniük.

Bencze József a Nap-kelte idei szeptember 23-i műsorában több valótlan tényt állított ügyfeleimmel kapcsolatban, akiket ártatlanul gyanúsítottak a tavaly szeptember végi tarnabodi Molotov-koktélos támadással összefüggésben több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntettével – közölte az internetes lappal a jogász.

Az ügyvéd szerint a főkapitányi nyilatkozat nemcsak ügyfelei jó hírnevét sértette, de alkalmas arra is, hogy a kártalanítási eljárást befolyásolja.

A jogász kifejtette, hogy védencei mindig vallomást tettek, amikor őket erre kérték, a szembesítéstől sem zárkóztak el. Ugyanakkor három alkalommal is önként alávetették magukat hazugságvizsgálatnak, pedig ez nem kötelező.

Az internetes újság szerint Magyar Elemér e-mailban és levélben is kérte a főkapitányt, hogy a Nap-kelte adásához hasonló nyilvánosság előtt jelentse ki: ügyfeleivel kapcsolatban többszörösen is valótlanságokat mondott, s ezért kérjen elnézést a rendőrség nevében is. „Erre eddig nem kaptam választ” – hangoztatta Magyar Elemér. Hozzátette: ha továbbra sem változik a helyzet, pert indít a főkapitány ellen és kéri a bíróságtól a személyiségi jogsértés megállapítását.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…