2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az oktatók is tanultak: FBI kiképzés Miskolcon!

Az FBI közép-európai attaséja és ügynök társa tartott elméleti és gyakorlati kiképzést Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság válogatott állományának. Gregory W. Shaffer nemcsak oktatott, de tanult is, hiszen mint mondta a „borsodi” rendőrök szinte azonos technikai és taktikai ismeretekkel rendelkeznek, mint amerikai kollégáik.

Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány meghívására az Egyesült Államokbeli FBI attaséja és ügynök társa immáron második alkalommal mutatott be átfogó, a valóságos szituációkban is alkalmazható praktikákat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állományának. A Kiképző Központban 2013. április 18-án megtartott felkészítés során az amerikai kolléga nemcsak oktatott, de tanult is. Hiszen vannak olyan fogások, amelyek itthon már beváltak és az amerikai rendőrök is beilleszthetik a tudástárukba.

Messziről jött közelharc

A dicsérő szavak azonban nem tompíthatták a gyakorló fegyverekből leadott lövedékek fájdalmát, amelyek a közelharc alkalmával csapódtak a rendőrök testére. A végső esély szellemében az intézkedés technikai felkészülés során többek között olyan szituációkat elemeztek és gyakoroltak a rendőrök, amikor a gyanúsítottnál fegyver van. Ilyenkor a túlélés szabályai közé tartozik a gyorsaság és a tökéletes felkészültség.

Összességében a kiképzés elérte a célját, ennek eredményeként a bilincs jókor kattan Amerikában és hazánkban egyaránt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek