2022. 07. 5. kedd

Emese, Sarolta
1 EUR 402 HUF
1 GBP 467 HUF

Az ittas sofőrök kockáztatják a közlekedés biztonságát!

A rendőrök nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év harmadik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

Ittasan ült, egy úgynevezett benzinmotoros kerékpárra az a szegi férfi, akit balesete után fejsérüléssel vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai. A férfi 2019. január 19-én 12 óra 15 perckor Bodrogkisfaludon, a Petőfi Sándor utcában kanyarodás közben rosszul választotta meg járműve sebességét emiatt kisodródott, majd eldőlt. A kerékpárossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára. A megye útjain 2019. január 14-e és 20-a között 100 közúti közlekedési baleset történt, ebből nyolc balesetben ittas sofőr volt az okozó.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor nyolc ittasan volán mögé ült sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum