2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Az erdők kapitányai és a terep Trabant

Az erdők kapitányai és a terep TrabantCélzott és eredményes ellenőrzést tartottak a járőrök Csernely és Járdánháza között, melynek eredményeként az erdőt megkárosító fatolvajokat fogtak el.

Az ellenőrzés alkalmával már az útról jól hallották, hogy az erdőben zúg a motorfűrész. Arról is tudomásuk volt, hogy legális termelés aznap nincs, így az egyik völgy elején várták be az elkövetőket, akik egy speciálisan falopásra átalakított egy hatósági jelzés nélküli, fával színültig rakodott Trabant kombival közlekedtek Csernely felé.
A gépkocsiban két csernelyi férfi ült, akik az ellenőrzés alkalmával, a fa eredetével kapcsolatosan elszámolni nem tudtak, majd beismerték, hogy a gépkocsiban lévő fát engedély nélkül vágták ki és lopták el.

A rendőrök értesítették a területileg illetékes erdészt, akinek a helyszínen lefoglalt famennyiséget átadták, így a jogsértéssel okozott kár azonnal megtérült. A körzeti megbízottak lefoglalták a falopásra átalakított gépkocsit, illetve a bűncselekménynél használt benzinmotoros fűrészt.

Az eltulajdonított famennyiség értéke alapján a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek, illetve erdőgazdálkodási bírság kiszabására irányuló eljárást kezdeményeztek az elkövetőkkel szemben a jogosulatlan fakitermelés miatt.

Az erdők kapitányai és a terep TrabantAz erdők kapitányai és a terep Trabant

 

Az Ózdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…