2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az elmúlt 24 óra számokban

Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből.

Közlekedésrendészeti helyzetkép – Oldalára borulva állt meg a „megbokrosodott” munkagép Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain 2013. július 10-én három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyen felül további öt anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A baleseti szemle adatai szerint szerda reggel Kazincbarcika egyik kereszteződésében egy 59 éves helyi férfi kerékpárjával szabálytalanul, párhuzamosan az úttal, a járdán közlekedett. Keresztül akart hajtani a Vajda úton, amikor figyelmetlensége miatt nem vette észre az előtte elhaladó személygépkocsit és a jármű hátsó lökhárítójának súrlódásszerűen nekiütközött, majd az egyensúlyát elvesztve elesett. A kerékpárost a mentők töréses sérüléssel szállították kórházba. Az eset körülményeit a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Ugyancsak szerda reggel Mezőkövesd belterületén egy 68 éves helyi asszony kerékpárjával a Mártírok útjára történő kanyarodása során, nem biztosított elhaladási elsőbbséget, a vele szemben, egyenesen, szabályosan közlekedő 39 éves segédmotor-kerékpáros részére. Az ütközés során minkét személy megsérült, akiket a mentők további ellátás céljából kórházba szállítottak. A baleset körülményeit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Szerda este Mád külterületén, az un. Középhegyi parton lévő lucernaföldön egy 55 éves helyi férfi az általa vezetett lassú járműből és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel bálák összeszedését végezte. A szemle adatai szerint a vezető nem a földterület felületének valamint a jármű sajátosságainak megfelelően választotta meg a jármű sebességét, melynek következtében a lejtős területen fékezés ellenére sem tudta a járművet megállítani. Ennek következtében a pótkocsi rakfelületén munkát végző férfi a földre zuhant, majd a járműszerelvény egy vízelvezető árkon áthaladva az oldalára borulva állt meg. A baleset során megsérült személyeket a mentők kórházba szállították. Az eset körülményeit a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

 

A közlekedés veszélyes üzem!

A balesetek elkerülése érdekében a Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy járműveiket fokozott körültekintéssel, a mindenkori időjárási és útviszonyoknak megfelelően vezessék!

 

Szabálysértési őrizetbe vételek, családon belüli erőszak miatti intézkedések.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei 2013. július 10-én két főt tulajdon elleni szabálysértés, míg további egy főt tiltott kéjelgés miatt vettek szabálysértési őrizetbe. Az illetékes rendőrkapitányságok 72 órán belül állítják bíróság elé az eljárás alá vont személyeket.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes, megelőző távoltartást két ízben a Tiszaújvárosi-, míg további egy esetben az Ózdi Rendőrkapitányság.

 

Körözött személyek a rendőrök hálójában

Az elmúlt huszonnégy órában a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai három, míg a miskolci nyomozók további egy elfogatóparancs alapján körözött személyt kerítettek kézre. A rendőrök mind a négy főt őrizetbe vették.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek