2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
Elfogás csokor a rendőröktől

Az elkövetői kör bővült, a kör bezárult!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya elfogta és őrizetbe vette azt a 36 éves folyási férfit, akit jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt folytatott ügyben köröztek.

Mint azt a 2009. december 09-én kiadott közleményében a B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság tudatta a Kazincbarcikai és az Edelényi Rendőrkapitányság közös akciója révén 5 borsodi férfit vett őrizetbe a rendőrség. Az elfogott személyeket a nyomozóhatóság azzal gyanúsítja, hogy többek között idén júliusban egy kazincbarcikai közintézménybe betörve 10 millió forint értékű szerszámokat, szerszámgépeket vittek el, majd októberben egy bánhorváti telephelyről, pedig több mint 3 millió forint értekben különböző faanyagot loptak el.

A nyomozás előrehaladtával a rendőrség látókörébe került S. Z. 36 éves, büntetett előéletű folyási férfi, akinek a lakásán megtartott házkutatás során előkerültek olyan faanyagok, melyek a fent említett bánhorváti telephelyről tűntek el.

A házkutatás során a nyomozók a lakástulajdonossal nem találkozhattak, mivel hozzátartozója elmondása szerint a fővárosban dolgozott. Mivel a részére megküldött és szabályszerűen kézbesített idézés ellenére sem jelent meg a hatóságnál, ezért vele szemben elfogatóparancsot bocsájtottak ki.

A kör végül a tegnapi napon úgymond bezárult, amikor is a körözött férfit a járőrök egy Miskolcról kivezető útszakaszon egy gépjárműben igazoltatták és elfogták.

Tekintettel a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára, illetve a szökés-elrejtőzés veszélyére a Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói kezdeményezik a most őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Figyelni kell az osztalékra is
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a rendelkezésre álló adatbázisok, adatszolgáltatások és beszámolók alapján, több szempontból vizsgálja a gazdaság s…
Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…