2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Az együttműködés jegyében – Gyermekrendezvény a Mezőcsáti Kistérségben

Az együttműködés jegyében – Gyermekrendezvény a Mezőcsáti Kistérségben

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság – már hagyományosan – évente több olyan rendezvényt, megbeszélést, fórumot szervez, amelyre a lakosság biztonságérzetének javításában résztvevők egyre szélesedő körét hívja meg. A kitűzött céljait a társszervek és egyéb szervezetek együttműködésével igyekszik időről-időre megvalósítani.

 

Immár második alkalommal került megrendezésre az évben, a kisebbségi önkormányzatokkal történő együttműködés keretében egy gyermekrendezvény, melynek 2011. október 5-én Mezőcsát adott helyszínt. A program a Mezőcsát Kistérség Többcélú Társulás, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat támogatásával valósult meg, egy helyi általános iskola udvarán.

A meghívottak között voltak a kistérség polgármesterei, a kisebbségi önkormányzatok elnökei, rendőri vezetők, valamint a területen működő általános iskolák tanulói, pedagógusai.

A diákok vonatkozásában, a kapitányság fontosnak tartja, hogy már egészen gyermekkorban megismerjék a rendőrség munkáját, tevékenységi körét, céljait, mellyel igyekszik egy kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatot kiépíteni. A tanulói csoportok kiválasztásához a pedagógusok nyújtottak segítséget, a résztvevő gyermekek többsége hátrányos helyzetű, esetenként nehéz körülmények között él.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője által jóváhagyott, a lakosság szubjektív biztonságérzetét javító intézkedési tervben meghatározottak alapján, a programon részt vett a rendőrkapitányság D.A.D.A. és egyéb bűnmegelőzési programokban érintett előadója is, aki a technikai bemutatók mellett – igény szerint – tájékoztatót tartott a gyermekek részére.

Ezen túlmenően a rendezvényen jelenlévők megtekinthették a bűnügyi technikai bemutatót, megismerkedhettek a rendőrkapitányság egyik szolgálati kutyájával, majd a rendőrségi gépjárművekkel, de természetesen nem maradhatott el a kerékpáros ügyességi verseny sem, melyen a dákok 5 fős csapatokkal képviselhették iskolájukat.

A program zárását követően minden résztvevő csapat egy bőséges ajándékcsomaggal, valamint élményekkel gazdagon tért haza.

 

A rendezvény természetesen kiváló alkalmat biztosított a rendőrkapitányság és az együttműködő szervek közös feladatainak értékelésére, valamint a jövőbeni célok megbeszélésére is.

 

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…