2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Az 53. hét káresetei Borsodban

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 84 alkalommal riasztották, amiből 35 tűzeset volt.
Felborult egy veszélyes anyagot szállító kamion a 26-os számú főúton, Sajószentpéter határában december 29-én. A Miskolc felé haladó, ecetsavat szállító jármű tartálya nem sérült meg a balesetben, így veszélyes anyag nem került a környezetbe. A sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett, azonban önerőből el tudta hagyni a vezetőfülkét. A műszaki mentéshez -melynek idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták- a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, a katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a regionális műszaki mentőbázis vegyi konténerét riasztották. Az egységek áramtalanították a kamiont, majd a szállítmányozó a veszélyes anyagot egy másik tartálykocsiba átfejtette. A jármű felállítását és eltávolítását követően késő délután mindkét irányba megindulhatott a forgalom.

Villanyoszlopnak csapódott egy személyautó Tiszakarád külterületén, ahová a cigándi és a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek a jármű egyik utasát feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A sérültet mentőhelikopterrel a megyei kórházba szállították, a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt fél pályán lezárták.

Két utasával az oldalára borult egy személygépjármű Onga határában december 30-án. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították, majd a rendőrségi helyszínelést követően kerekeire állították az autót. A mentőszolgálat munkatársai egy sérültet kórházba szállítottak.

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméter alapterületű melléképület Legyesbényén, a Dózsa utcában december 31-én. A tűzhöz a szerencsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház két szobája és tetőszerkezete, valamint a szomszédos ingatlan tetőszerkezete égett Szikszón, a Bolt utcában. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. A káreset során nem sérült meg senki, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A két lakó elhelyezésében rokonaik nyújtottak segítséget.

Tűz keletkezett egy családi ház pincéjében Sajószögeden, a Bartók utcában január 1-jén. A káresethez a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, így a tűz a lakórészre nem terjedt át és az ingatlan lakható maradt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Gépi munkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Szalonnán, a Rákóczi úton január 02-án. A helyszínt a szendrői hivatásos tűzoltók biztosították, akik védő vízsugarat telepítettek, folyamatos gázkoncentráció méréseket végeztek, valamint ötven méter sugarú védőzónát jelöltek ki a szivárgás helyszínén, ahonnan tizenkét családi házból huszonnyolc embernek kellett ideiglenesen távozni. A veszélyelhárítás idejére a lakóknak a helyi óvoda épületében melegedőhelyet jelöltek ki. Miután a gázszolgáltató szakemberei megszüntették a szivárgást, az emberek visszatérhettek otthonaikba. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy tizenhat négyzetméter alapterületű hétvégi házban csaptak fel a lángok Miskolcon, az Egyetem úton január 03-án. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek