2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Átvágó átváltók

Gyakorta előfordul, hogy az álpénzváltók kecsegtető ajánlatukkal megtévesztik a nekik bedőlő sértetteket. Az idegenforgalmi szezon előtt már a pénzváltásnál is fordítsunk fokozott figyelmet az értékeinkre! Gyakorta előfordul, hogy az álpénzváltók kecsegtető ajánlatukkal megtévesztik a nekik bedőlő sértetteket. Az idegenforgalmi szezon előtt már a pénzváltásnál is fordítsunk fokozott figyelmet az értékeinkre!

A rendőrség nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy pénzváltáskor mindig célszerű a hivatalos pénzváltók szolgáltatásait igénybe venni, mivel az akciósan szerezhető valuta örömébe könnyen üröm vegyülhet.

A napokban történt Miskolcon, hogy az egyik belvárosi hivatalos pénzváltó előtt az éppen eurót beváltani készülő urat leszólította egy férfi, mondván az ő ajánlata sokkal kedvezőbb mindennél. Mint később kiderült csakis számára, hiszen a sértettet több mint 160 000 forinttal károsította meg.

Ugyanezen szituáció zajlódott le pár nappal később egy másik belvárosi üzletközpont előtt, ahol a rendkívüli ajánlat ígéretének engedő sértett több mint 110 000 forinttal lett szegényebb.

A csalók mindkét esetben felvillantották az előre kialkudott összeget, majd oda is adták a sértetteknek. Utána visszakérték egy pillanatra a köteget, de vissza már úgymond a kamu pénzt adták, amely lényegesen kevesebb forintot tartalmazott, mint az eredetileg megalkudott összeg.
A Miskolci Rendőrkapitányság csalás miatt indított eljárást mindkét ügyben.

A hasonló eseteket legegyszerűbben úgy lehet megelőzni, ha nem fogadjuk el az utcai pénzváltók ajánlatát, és hivatalos helyen váltjuk be valutát!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…