2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Átvágó átváltók

Gyakorta előfordul, hogy az álpénzváltók kecsegtető ajánlatukkal megtévesztik a nekik bedőlő sértetteket. Az idegenforgalmi szezon előtt már a pénzváltásnál is fordítsunk fokozott figyelmet az értékeinkre! Gyakorta előfordul, hogy az álpénzváltók kecsegtető ajánlatukkal megtévesztik a nekik bedőlő sértetteket. Az idegenforgalmi szezon előtt már a pénzváltásnál is fordítsunk fokozott figyelmet az értékeinkre!

A rendőrség nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy pénzváltáskor mindig célszerű a hivatalos pénzváltók szolgáltatásait igénybe venni, mivel az akciósan szerezhető valuta örömébe könnyen üröm vegyülhet.

A napokban történt Miskolcon, hogy az egyik belvárosi hivatalos pénzváltó előtt az éppen eurót beváltani készülő urat leszólította egy férfi, mondván az ő ajánlata sokkal kedvezőbb mindennél. Mint később kiderült csakis számára, hiszen a sértettet több mint 160 000 forinttal károsította meg.

Ugyanezen szituáció zajlódott le pár nappal később egy másik belvárosi üzletközpont előtt, ahol a rendkívüli ajánlat ígéretének engedő sértett több mint 110 000 forinttal lett szegényebb.

A csalók mindkét esetben felvillantották az előre kialkudott összeget, majd oda is adták a sértetteknek. Utána visszakérték egy pillanatra a köteget, de vissza már úgymond a kamu pénzt adták, amely lényegesen kevesebb forintot tartalmazott, mint az eredetileg megalkudott összeg.
A Miskolci Rendőrkapitányság csalás miatt indított eljárást mindkét ügyben.

A hasonló eseteket legegyszerűbben úgy lehet megelőzni, ha nem fogadjuk el az utcai pénzváltók ajánlatát, és hivatalos helyen váltjuk be valutát!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek