2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ároktői banda – A Fidesz üdvözli az ítéletet

 A Fidesz üdvözli az úgynevezett ároktői banda ügyében hozott szigorú ítéletet, és hogy a gyilkosok életfogytig börtönben maradnak.

A nagyobbik kormánypárt pénteki, az ítélethirdetést követően kiadott közleményében azt írta: beigazolódott, hogy volt értelme a büntető törvénykönyv szigorításának és a büntetőeljárási törvény módosításának.

Emlékeztetnek: már sokkal súlyosabb büntetés jár az idősek elleni bűncselekményekért és nincs felső határa a kiemelkedően súlyos bűncselekmények esetében az előzetes letartóztatás időtartamának.

“Bűn nem maradhat büntetlenül! A Fidesz továbbra is a rend pártján áll és a jövőben is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a bűnösök a legszigorúbb büntetést kapják” – írta közleményében a párt.

A Fővárosi Ítélőtábla pénteki ítélete szerint három vádlott életfogytiglani börtönbüntetést kapott, közülük kettőt a bíróság kizárt a feltételes szabadság lehetőségéből. A három másik vádlott húsz-, tíz- és nyolcéves szabadságvesztéssel sújtott a bíróság. Az ítélet szerint a vádlottak éjjel, maszkban rátörték a bejárati ajtót a 70-80 éves emberekre, rúgták, bottal, ököllel verték őket, majd megkötözték és úgy bántalmazták tovább, hogy értékeiket megszerezzék.

Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró (középen) ismerteti az ítéletét az ároktői bandaként elhíresült hat vádlott ügyében a Szegedi Ítélőtáblán 2014. október 3-án. Az ügyben kirendelés folytán eljáró bíróság a lényegi vádpontokat tekintve helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtáblának a Fővárosi Törvényszéken januárban hozott elsőfokú ítéletét. – © MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

– MTI –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek