2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Arany és piros arany – ékszerboltból élelmiszerboltokba mentek az elfogott sorozatbetörők
Arany és piros arany - ékszerboltból élelmiszerboltokba mentek az elfogott sorozatbetörők

Arany és piros arany – ékszerboltból élelmiszerboltokba mentek az elfogott sorozatbetörők

Arany és piros arany - ékszerboltból élelmiszerboltokba mentek az elfogott sorozatbetörőkEgy korábban Szerencsen történt ékszerbolt-betörés nyomozása során a a rendőrök látóterébe került egy bűnöző páros, akiket az ékszerbolt kifosztásán túl más bűncselekmények elkövetésével is kapcsolatba lehetett hozni, amelyeket már azonban már a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén realizáltak.

A megosztott információk alapján a sárospataki és a szerencsi rendőröknek, a képbe került férfiakat sikerült megzavarniuk egy bűncselekmény elkövetése közben, ahonnan még sikerült elmenekültek ugyan, de nem sokkal később – köszönhető az együttműködésnek – a szerencsi rendőrök elfogták őket Erdőbényén.

A kihallgatásuk során hamar fény derült arra is, hogy B. K. szerencsi és M. Z. erdőbényei férfiak az elmúlt hónapokban a környező településeken több élelmiszerboltba is betörtek, amelyekből több százezer forint értékben árucikkeket tulajdonítottak el.

Az elkövetők nem csak azt ismerték be, hogy a szerencsi ékszerboltból a több mint 1 millió forint értékű ékszereket és kiegészítőket ők vitték el, hanem kiderült az is, hogy a korábbi bodrogkisfaludi és rátkai csemegeüzlet feltörése is az ő számlájukra írható. A betörők ebből a két élelmiszerboltból nem kevesebb, mint 1 millió 250 ezer forint értékű árut tulajdonítottak el.

S, ezzel még nincs vége a bűnlajstromnak, hiszen további két, korábban általuk elkövetett bűncselekményt is sikerült rájuk bizonyítani. Mindketten elismerték, hogy egy szerencsi élelmiszer üzlet és a bodrogkisfaludi közintézmény betörői is ők voltak, de mindkét helyszínen megzavarták őket, így ezen cselekmények kísérleti szakban maradtak.

A páros az élelmiszert készpénzért értékesítette, míg az ékszereket egy fővárosi zálogházba passzolták tovább.

A Szerencsi Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a két gyanúsítottat.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek