2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Arany a cipőben

Cipőjébe rejtette nyakláncát az a szikszói diáklány, akitől iskolatársa elvette az ékszert.

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Encsi Rendőrkapitányság Szikszói Rendőrőrse egy helyi diáklánnyal szemben. A tanuló 2019. október elsején a délelőtti órákban egy szikszói iskola öltözőjében eltulajdonított egy cipőbe rejtett arany nyakláncot.

A bejelentést követően a rendőrök egy órán belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható diáklányt. A helyi körzeti megbízott a kislány nyakában találta meg az ellopott ékszert, amit később átadott jogos tulajdonosának.
átadás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az iskolákban történt vagyon elleni bűncselekmények megakadályozása érdekében az alábbi ajánlásokat adja:

A gyermeknél ne legyen nagyobb mennyiségű pénz, csak amennyire feltétlenül szüksége van!
A mobiltelefon bekapcsolása kódhoz legyen kötve, használaton kívül legyen kikapcsolva!
A testnevelés óra alkalmával egy kijelölt helyre tegyék a tanulók az értékeiket, mobiljaikat (például szertár, zárható szekrény), ne maradjanak azok őrizetlenül az öltözőkben!
Az üresen hagyott osztályterem ajtaját ajánlatos bezárni, hogy illetéktelen személyek ne tudjanak bejutni!
Nyitott szekrényben, fogason ne hagyjanak értéktárgyakat!
Amennyiben az iskola biztosít zárható szekrényt, akkor a diák vagyonbiztonsága érdekében vegye azt igénybe!
Utcán, tömegközlekedési eszközökön figyeljenek a táskájukra! Zsebbe vagy hátizsák külső rekeszébe ne tegyenek telefont, pénzt, igazolványokat, azokat biztonságos helyen (például a táska akár külön is zárható belső rekeszében) tartsák!
Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal hívják a 112-es segélyhívószámot, vagy tegyenek bejelentést bármelyik rendőri szervnél, illetve rendőrnél!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek