2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Állati bűn

Hurokba szorult kiscica, lebénult kutya, méhtakarmány-tolvaj, az elmúlt napokban több állatot érintő bűncselekmény történt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

 

 

Követőcica az elkövető hurkában

Egy miskolci kiscica mindig elkísérte gazdáját, ha az a boltba ment. Egy héttel ezelőtt is így tett, mikor a gazdával együtt visszaérkeztek a házhoz a macska beszorult egy a kerítéshez előre direkt odakészített hurokba. A kis állatot végül sikerült kiszabadítani, sérülései nem keletkeztek. A Miskolci Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy miskolci férfival szemben.

 

Detektívek Deteken

Az Encsi Rendőrkapitányság is állatkínzás vétsége miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen. Egy deteki férfi 12 éves rotweiler kutyáját az elkövető olyan súlyos mértékben bántalmazta – eltört a gerince -, hogy az öreg házőrzőt végül el kellett altatni.

A Büntetőtörvénykönyv szerint „aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető”.

 

Méhtakarmány-tolvaj

Különös bűncselekmény kapcsán indított eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság. Egy körömi férfi tett bejelentést a rendőrségen, mivel méhkaptáraiból ellopták a méhtakarmányt, ami a rovarok számára létfontosságú táplálékforrás a téli hónapokban. Az egyelőre ismeretlen tettes által okozott kár eléri a 100 000 forintot.

 

Díjnyertes doberman

Egy szerencsi ingatlanról elloptak egy több mint két millió forintot érő, több díjat is nyert doberman kutyát. A bevezetett forró nyomos intézkedések eredményeként a rendőrség rövid időn belül elfogta azt a rakamazi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A Szerencsi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat vele szemben eljárást.

 

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek