2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Állatfarm egy platón

Állatfarm egy platón

Állatfarm egy platónA Közbiztonsági Háló program keretében Szikszó belterületén a járőrök egy zárt puttonyos kisteherautót ellenőriztek. A ponyva alatt megdöbbentő látvány fogadta a rendőröket.

 

Nemzeti ünnepünk estéjén tartott közúti ellenőrzéskor egy kisteherautó átvizsgálása során nem mindennapi látvány fogadta a járőröket. A raktérben, annak megosztásával, alul és felül mindösszesen 63 sertést találtak összezsúfolva. Az állatok szűkösen, levegőtlenül, takarmány és folyadék nélkül voltak szinte egymás hegyére halmozva.

A jármű külföldi állampolgárságú sofőrje és utasa az állatokra vonatkozóan állatorvosi igazolással, szállításukra, sőt még a beszerzésük igazolására szolgáló okiratokkal sem rendelkezett. Első nyilatkozatuk szerint az állatokat Lengyelországban vásárolták fel, és azokat Romániába kívánták szállítani.

A rendőrök a jármű beszállítására, lefoglalására, és az állatok megfelelő helyre történő szállítására, illetőleg az ügyben ilyenkor szükséges állategészségügyi hatóságok értesítésére haladéktalanul intézkedtek.

A két gyanúsítottal szemben az Encsi Rendőrkapitányság állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…