2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Álajtóval házal a csaló!

A napokban becsengettek egy miskolci férfihez, hogy a házban ajtókat fognak cserélni, azonban ehhez előleget szükséges adnia. Utóbb kiderült a csaló álajtóval házalt. A Miskolci Rendőrkapitányság csalás gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. A nyomozás adatai alapján a sértetthez becsöngetett egy férfi, mondván a lakóházban, minden emeleten kicserélik az ajtókat. A munkálatok megkezdése előtt azonban szükséges előleget adnia. A sértett a kapott „szerződés” fejében át is adott 52 000 forintot az ismeretlennek. Utóbb azonban kiderült a nyugtán se pecsét, se cégnév, se telefonszám nem szerepelt. A sértett miután rájött, hogy csalás áldozata lett megtette feljelentését a rendőrségen.
Figyelem!

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet ara, hogy az ilyen és hasonló esetek elkerülhetőek, ha kellő óvatossággal kezelik a különböző kedvező ajánlatokat.

A legfontosabb óvintézkedések, hogy ne váljanak csalók áldozataivá:

Minden esetben ellenőrizzék le, lehetőleg azon nyomban a kapott információkat, iratokat.
Célszerű az adott lakó közösségben, a közös képviselőnél tudakozódni az aktuális helyzetről, jelen esetben a felújítási munkálatokról.
Készpénzt el nem végzett munkáért ne adjanak!
Bármilyen gyanús körülmény esetén azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert 107-es vagy 112-es telefonszámon!
Amennyiben a média hírcsatornáin keresztül értesülnek az úgynevezett trükkös tolvajok, csalók tevékenységéről, értesítsék és figyelmeztessék szomszédjaikat, ismerőseiket!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…