2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Ál milliók – pénzhamisítók előzetesben

Ál milliók – pénzhamisítók előzetesben

Ál milliók – pénzhamisítók előzetesbenElőzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két budapesti férfit, akiknél szeptember 04-én hajnalban Borsodnádasdon egy közút ellenőrzés során 1,3 millió forintnyi hamis pénzt találtak az Ózdi Rendőrkapitányság Borsodnádasdi Rendőrőrsének körzeti megbízottjai.

Korábban az elkövetők egy Ózd környéki település boltjában hamis 10.000.- Ft-os címletű bankjeggyel kíséreltek meg cigarettát vásárolni, ám próbálkozásuk nem járt sikerrel.

Az éjszakai közúti ellenőrzés alkalmával az intézkedő rendőrök az elkövetők által használt személygépjárműben hamis 5.000 Ft-os és 10.000 Ft-os bankjegyet találtak, összesen több mint 1,3 millió forint értékben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya az ügyben pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Amennyiben a bűncselekmény elkövetésében a bíróság bűnösnek találja az elkövetőket úgy két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

Információs háttér – A Büntető törvénykönyv szerint:

304. § (1) Aki

a) pénzt forgalomba hozatal céljából utánoz vagy meghamisít,

b) hamis vagy meghamisított pénzt forgalomba hozatal céljából megszerez, az országba behoz, onnan kivisz, az ország területén  átvisz,

c) hamis vagy meghamisított pénzt forgalomba hoz,

bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés  öt évtől tíz évig terjedő  szabadságvesztés, ha a pénzhamisítást

a) különösen nagy, vagy azt meghaladó értékű  pénzre,

b) bűnszövetségben

követik el.

(3) A büntetés  öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a pénzhamisítást váltópénzre, illetve kisebb, vagy azt el nem érő értékű pénzre követik el.

(4) Aki pénzhamisításra irányuló  előkészületet követ el, vétség miatt két  évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek